Ciutat

Els Saballuts aixequen per primer cop el 3d9 amb folre a Tarragona

7.1 a 3col

El 3d9f dels Saballuts a Tarragona (Foto: CONCEPCIÓ VENTURA)

I a la quarta va a la vençuda. Els Castellers de Sabadell han pogut coronar el primer 3d9 amb folre de la seva història al Concurs de Castells de Tarragona en la seva millor i més disputada edició a la Tarraco Arena.

Ho havien intentat a dues Festes Majors de Sabadell i a la seva Diada, però finalment el primer 3d9f de la història dels Saballuts es va coronar  diumenge passat a la Tarraco Arena de Tarragona en el 25è Concurs de Castells, l’espectacular escenari on es van proclamar vencedors els Castellers de Vilafranca en la final més emocionant. Al quart intent en la seva quarta visita al concurs.
Jornada doblement històrica: els Castellers de Sabadell es convertien en colla de 9 (11a posició global amb un total de 2.365 punts) i el concurs tarragoní assolia el millor nivell fins ara amb tres colles fent el 3d10 en una sola jornada.
Dir que els verds de Sabadell van viure emocions fortes en aquesta diada és quedar-se curt. «La millor actuació de la història», resumia el cap de colla, Martí Rovira, a D.S. La van completar amb els sòlids  2d8f i 5d8.
Els assajos previs han estat claus. «Teníem clar que el portaríem a Tarragona. La setmana anterior ja vam veure que el castell anava bé i es van intensificar els assajos», continua Rovira.
Respecte els intents anteriors, és positiu. «A nosaltres ens ha portat dos anys, mentre que altres colles han tardat més temps». Els Saballuts feien un 3d8 «tant maco i parat» que semblava que el 3d9 havia de coronar-se aviat, «però calia treballar», reflexiona el cap de colla.
Haver-ho fet realitat aquí o a Tarragona és indiferent. «Al concurs és un espectacle, molt maco, pots apostar pels castells més grans que tens perquè estàs acompanyat d’altres colles i et motiva. Però a Sabadell estàs ‘a casa’, tens l’escalf de la gent».
Els Saballuts van coronar el primer castell de 9 de la seva història, però no el van poder descarregar. «Va estar molt ben carregat, amb unes pujades magnífiques, però va caure quan sortien els dosos», explica Martí Rovira.
Descarregar-lo aviat
Els sabadellencs ja són una colla de 9? «Al món casteller, si el carregues ja et consideres de 9. Però, per nosaltres, ser colla de 9 és quan el descarregues», matisa el cap de colla, tot parlant de «normes no escrites». La previsió és que «a la propera el descarregarem segur!». Després de les imminents actuacions a Caldes i la «tripleta» de Granollers, la fita es podria materialitzar el 26 d’octubre en la Diada dels Saballuts, en companyia dels de la Vila de Gràcia, de Terrassa i Berga.
Això sí, dependrà «de la quantitat de castellers i dels assajos». I és que «és important que vinguin als assajos», recorden. Per Tarragona van posar 7 autocars que, junt amb els que ja hi eren, van mobilitzar unes 600 persones.

Comentaris
To Top