Arxiu

CARLES FONT, GRAN MESTRE LOGIA MAçÒNICA : «No som conspiradors»

L’assessor i comercial gastronòmic i de vins de Les Franqueses del Vallès, Carles Font Jiménez, 54, és el respectable Gran Mestre Provincial de Catalunya de la Gran Logia d’Espanya Grande Oriente Español fundada el 1889.

CAC CARLES FONT
Són 600 a Catalunya, 3.000 a tot Espanya i la seu espanyola és a la Gran Via de Barcelona.
Que fa un maçó?
Seguim una línia iniciàtica, com els sufís o els cabalistes, però de tradició occidental i catòlica. Treballem el creixement personal.
Un maçó és més bona persona que un que no ho és?
Procurem ser-ho.
Què fa vostè per ser més bona persona?
A mi la maçoneria em fa cada vegada més tolerant amb la gent que pensa diferent que jo i més intolerant amb el que em vol imposar les seves idees.
Vol dir que això no ho fa l’edat?
No (somriu). És una altra cosa. El treball que fem dins la maçoneria et fa entendre que, si un altre opina diferent, no passa res.
Expliqui’m aquest treball.
Seguim un ritus iniciàtic, com un psicodrama, com si fos una obra de teatre, basat en la construcció del temple del rei Salomó. Analitzant els símbols de la construcció, entenem les coses d’una manera diferent.
Sóna molt esotèric.
No ho és. Un maçó no pot explicar el secret de la maçoneria, perquè cadascú ho viu diferent. És com el submarinisme. Jo li puc explicar quina sensació tinc amb una escafandra sota el mar. Però només la comprendrà quan ho experimenti.

Seguir llegint a cac.drac.com

Comentaris
To Top