Ciutat

El Consell Comarcal aprova la creació d’un Pla d’Acollida als Refugiats

2.1 a 6 colEl Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha aprovat la creació d’una Comissió Tècnica que elabori un Pla Comarcal d’Acollida als Refugiats en el marc de la probable arribada als diferents municipis de la comarca de ciutadans procedents de països en conflicte.

Ha estat en la primera sessió del Consell, que va servir per constituir el nou mandat 2015-19 amb els nous batlles després de les darreres eleccions municipals.

El president del Consell d’alcaldes i alcaldesses, l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va recordar que l’ens comarcal ha reaccionat amb celeritat a la problemàtica: «Estem començant i ho fem abans que ningú. En defensa d’aquell gent que lluita pels valors i ideals europeus. És la nostra obligació respondre tothom». Les diferents ciutats del Vallès Occidental estan treballant en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació, per definir les actuacions a realitzar.

En aquest sentit, Juli Fernández, alcalde de Sabadell, va anunciar que la pròxima setmana es portarà a terme una reunió del Consell Local de Solidaritat i Cooperació per concretar i coordinar les actuacions. Fernández va destacar l’important paper del Consell Comarcal en aquest àmbit: «Ens com aquest són fonamentals per canalitzar els recursos dels diferents municipis. Territorialitzar els serveis és la millor forma de aprofitar les estructures». També va recordar que, tot i els esforços que s’estan fent des del diferents consistoris, la competència no és municipal: «Posarem els recursos propis al servei dels refugiats, però no oblidem que és responsabilitat de l’Estat espanyol i exigim que siguin efectius des del primer moment».

Comentaris
To Top