Vallès

Comença a funcionar la nova central de biomassa del Vallès Occidental

El Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental / CCVOC

El nou Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental es posa en funcionament avui. A ple rendiment, aquesta central podrà mobilitzar fins a 9.500 tones de fusta verda, una quantitat que suposa el 25% del creixement vegetatiu anual de la superfície de pi blanc de la comarca.

Pot emmagatzemar, a més, 9.500 tones de fusta en rol i té una capacitat de producció d’estella de 6.650 tones anuals. En total, el nou centre ha suposat una inversió de 500.000 euros. És un dels tres pilars del projecte Boscos del Vallès, juntament amb les calderes de biomassa del Servei d’Activitat Física de la UAB i del Consorci Sanitari de Terrassa.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat tres aspectes del projecte: el tancament del cercle de la biomassa, la innovació i la sensibilització. “Des de la comarca, després dels incendis de 2003 i d’altres efectes com les ventades de fa pocs anys, vam tenir clar que havíem de fer un pas més enllà en la gestió dels boscos que havíem fet tradicionalment”, comenta Giménez, que valora que aquest projecte “ajuda en la transició energètica cap a l’energia neta i de proximitat i col·labora fermament en la prevenció d’incendis”.

Boscos del Vallès és un projecte que desenvolupa una política activa de prevenció d’incendis i alhora completa les infraestructures de prevenció. A més, actua directament sobre la disminució de la combustibilitat dels boscos i organitza els circuits de compra venta de biomassa. A ple rendiment de la concessió l’estalvi d’emissions de diòxid de carboni seria de més de 5.400 tones anuals.

Comentaris
To Top