Ciutat

Acord per avançar en l’autocontrol monitoritzat dels malalts crònics

El Parc Taulí i l’empresa Devicare desenvolupen un nou dispositiu mèdic que permetrà als malalts crònics tenir un major autocontrol de forma monitoritzada. En el cas de les malalties mentals, ajudarà a prevenir les recaigudes.

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i Devicare han signat un acord de col·laboració per impulsar projectes d’R+D+I en l’àmbit dels dispositius mèdics per a l’autocontrol monitoritzat de malalties cròniques, sota l’innovador concepte Remote Patient Monitoring (RPM).
Un 34,3 per cent dels catalans pateixen alguna malaltia crònica, entre les quals la patologia mental és una de les més prevalents i amb major impacte funcional.
Les persones que pateixen malalties mentals necessiten controls freqüents per optimitzar els tractaments, prevenir recaigudes i millorar l’adherència, de manera que cada vegada és més important desenvolupar models de tractaments personalitzats.

La introducció de l’autocontrol monitoritzat no només permetrà que el pacient participi de forma activa en el procés terapèutic (apoderament del pacient), sinó que facilitarà a l’equip assistencial un millor control i un seguiment més adient. El dispositiu es dotarà d’una tecnologia patentada per Devicare única al mercat, que, mitjançant sensors, és capaç de mesurar biomètriques clíniques en fluids corporals com l’alè, la sang, la suor, la saliva i l’orina.
En aquest projecte participen dos grups de l’Àrea de Recerca en Neurociències i Salut Mental de l’I3PT: l’e-Mental Health liderat pel Dr. Diego Palao i el grup de Trastorns Afectius liderat pel Dr. Narcís Cardoner, tots dos vinculats al Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM).

To Top