El Club Natació Sabadell a la final de la Copa d’Europa per la porta gran (17-8); Kirishi serà el rival

La cinquena Copa d’Europa una mica més a prop. Les waterpolistes del Club Natació Sabadell fan un recital ofensiu i apallissen el vigent campió hongarès (18-7) i jugaran la gran final aquest dissabte (13.00h) contra les amfitriones i vigents campiones, el Kinef Kirishi. La victòria, forjada des de la defensa amb una gran Laura Espar sota pals i liderada en atac per Judith Forca i Bea Ortiz -ambdues amb 5 gols-, no van donar cap opció a les Steffens, Keszthelyi i companyia. El Centre Aquàtic Kinef va ser testimoni de luxe del joc desplegat per les noies de David Palma.

En el primer quart la recuperació de Bea Ortiz a Maggie Steffens i la posterior finalització d’Anni Espar (2-0) van ser un petit tast de com esdevindria el partit: intensitat defensiva i eficàcia, van ser els puntals on es va forjar la victòria sabadellenca. Les tetracampiones europees van veure sorpreses per la defensa rígida de les hongareses i el seu joc era totalment pel perímetre exterior. Un exemple va ser el poc pes ofensiu de la boia sabadellenca, Maica García, que pràcticament no va poder intervenir en atac fet que va dificultar el joc de les nedadores que acabarien empatant a 4 al final del primer quart. En el segon període, l’aparició estel·lar de Forca, amb gols de gran qualitat -5 gols en 16 minuts-, i Ortiz va permetre arribar a la mitja part amb un còmode avantatge (9-6) que a la fi seria decisiu.

A la represa, la tònica va ser la mateixa que la de l’anterior quart: eficàcia ofensiva i defensa agressiva. Factors claus per deixar les estrelles de l’UVSE Budapest sense reacció i situar a l’electrònic un contundent 12-7 després de 24 minuts d’espectacle sabadellenc. En el darrer i quart període, el tècnic nedador es va poder permetre el luxe de donar descans a jugadores importants de cara al compromís d’aquest dissabte i donar minuts a jugadores menys habituals com la joveníssima Gisel·la Farré, d’edat juvenil, que va contribuir a la victòria amb els darrers dos gols nedadors i deixar en el marcador un contundent 17-8, mostra inequívoca que les waterpolistes van aprendre la lliçó de l’any passat.