El parc públic d’habitatge augmenta amb la construcció de 52 pisos

L’Ajuntament vol incidir en els preus del lloguer d’habitatges, cada dia més cars, amb la construcció de 52 pisos públics al Centre i a la Creu Alta. L’empresa Vimusa s’encarregarà de l’edificació a la què es podrà accedir a finals del 2019.

El parc d’habitatge públic de Sabadell augmentarà amb la construcció de dues noves promocions a un solar de la cantonada del carrer Zurbano amb la carretera de Barcelona, i a la dels carrers Francesc Layret i Piferrer. Es tracta de dues zones, Centre i Creu Alta, a on es paguen els lloguers més alts. En aquests barris es paga una mitjana de 750 euros al mercat privat.
Un fet que evidencia que «creix una nova bombolla immobiliària», com va apuntar la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, durant la presentació del projecte. És per aquest motiu que l’Ajuntament planteja que aquestes noves promocions públiques «ajudin a regularitzar el lloguer i també tinguin una incidència sobre el territori». Al centre es construiran 21 habitatges en una superfície que ha arribat a mans municipals després d’una transformació d’ús de l’espai que ocupava una antiga fàbrica.

Al costat una promotora privada també hi construirà habitatges. En aquesta primera promoció s’invertiran 3,2 milions d’euros procedents del crèdit de 15,6 milions que ha sol·licitat el govern local per destinar-los al pla extraordinari d’inversions 2017. Aquest edifici es licitarà abans que acabi l’any i el de la Creu Alta al llarg del 2018. La idea és que les obres acabin al 2019. La segona promoció també costarà 3,2 milions d’euros.

El tinent d’alcalde de territori, Maties Serracant, va explicar que, a diferència d’altres promocions construïdes els darrers anys, l’Ajuntament conservarà la propietat del sòl i de l’edifici. «El sòl públic que l’Ajuntament obté amb la transformació privada s’ha de posar al servei de les polítiques d’habitatge», va assegurar. Serracant va dir que, de moment, només compten amb càlculs aproximats sobre les superfícies dels habitatges a l’espera del projecte definitiu.

Aquesta entrada va ser publicada en Notícies Portada, Sabadell. Guardar l'enllaç permanent. Tant els comentaris com els trackbacks estan tancats.