Arxiu

Festa Major 2011

En relació a la carta (D.S. 15-09-11) de la senyora Esther Miñana fent una crida a la responsabilitat pressupostària i buscant un model de Festa Major inspirat en temps passat i, finalment, titllant el castell de foc com una mala opció de final de festa, voldria comentar vàries coses.
En primer lloc, la Festa Grossa és un repte de ciutat. Hi estan vinculats moltíssimes entitats de la ciutat i compta amb el suport directe de diferents patrocinadors i col·laboradors.
És una festa de tothom i tothom hi està convidat. La Festa recull la tradició cultural, la realitat i diversitat associativa i es complementa amb una part artística i també, per sort, amb una gran participació d’ activitats esportives que reflecteixen la gran varietat i diversitat d’entitats esportives amb què compta Sabadell i que tenen la generositat de participar-hi activament.
Tanta participació fa que sigui una festa molt diversa amb l’objectiu que tothom hi pugui trobar la seva festa major. Concerts, activitats infantils, propostes esportives, exposicions, visites guiades, cercaviles, castellers, danses, teatre, la paella popular i un llarg etcètera. Aquest 2011, la Festa Major de Sabadell ha inclòs més de 200 propostes. I en totes les activitats hem pogut veure com darrere hi havia la important presència de les entitats de la ciutat, que participen directament en l’organització de diversos actes. Concretament en un 60% de les propostes.
En coherència amb l’actual situació econòmica i seguint la voluntat de contenció de la despesa que ja va marcar la celebració dels darrers anys, aquest 2011 també s’ha fet un important esforç d’estalvi. Aquest any la Festa Major ha reduït el seu pressupost un 10%, i s’ha reduït un 36% en els darrers tres anys.
Finalment, pel que fa al castell de focs, té molts seguidors ja que és una de les formes de fi de festa amb més tradició mediterrània. És una qüestió de gust i com totes aquestes qüestions són molt controvertides.
La nostra Festa podrà agradar més o menys, però apostem per la diversitat, la qualitat i ajust pressupostari a més de la participació de tota la ciutat. Aprofito per felicitar, a través d’aquesta carta, tots els que han aconseguit – tantes persones i entitats –  que Sabadell tingués, un any més, una gran Festa Major més sabadellenca que mai.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top