Arxiu

Un Maragall molt sabadellenc i «a casa»

Jep Barceló

El proper dilluns s’estrena a la casa-arxiu Joan Maragall de Barcelona una peça escrita per Josep Maria Jaumà amb motiu del centenari de la mort del poeta i que protagonitza l’actor Jep Barceló amb música original de Joan Alavedra, ambdós sabadellencs. «Maragall a casa» es veurà cada dilluns i dimarts fins el 20 de desembre.

Presentat com «un repàs breu, però el més viu possible», de la vida de Joan Maragall –en paraules del traductor i escriptor reusenc Josep Maria Jaumà– l’espectacle que s’estrena aquest dilluns (21h.) amb el títol Maragall a casa es nodreix dels poemes, articles i correspondència del poeta, del qual el 20 de desembre es celebrarà el centenari de la seva mort.
Amb direcció de la santcugatenca Dolors Vilarasau, la peça té la particularitat que farà reviure l’ideari «progressista i regenaracionista» del poeta a la mateixa casa on va viure des de 1899 fins a la seva mort.
La casa és al número 79 del carrer Alfons XII, a prop de la Plaça Molina. La seva planta baixa va ser cedida per la família a la Biblioteca de Catalunya perquè fos conservada com a  casa-arxiu, i és aquí on es troba tota la seva documentació, de la qual cal destacar els famosos dietaris que va guardar la seva esposa Clara.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top