Arxiu

JOAQUIMA JUDEZ, PSIQUIATRA I PEDAGOGA : «Quan penso la sorpresa tan gran que tindran ells!»

La trajectòria a Sabadell d’aquesta metgessa, pediatra i psiquiatra de Sant Quirze de Besora educada a Madrid és monumental. Unir pensament científic a lideratge, capacitat organitzativa i un gran cor, l’han portat a estar al capdavant, des de fa 50 anys, de moltes de les iniciatives que s’han fet a Sabadell en el camp dels disminuïts.
Avui Joaquima Judez Fageda, 76, està il·lusionada com una nena per la imminent posada en marxa del centre Carena, ampli, lluminós i nou de trinca, a la masia de Can Roqueta (Torre-romeu), que acollirà a partir del 18, a 36 disminuïts psíquics de Sabadell en règim de residència. El proper dissabte, dia 15, és jornada de portes obertes.


Per què hi ha disminuïts psíquics al món?
Atzar.
No té cap sentit?
No sé si en té. Però sí sé que tenen dret a viure. El dret que els hi ha donat la naturalesa pel sol fet de néixer. I si ells tenen dret a viure nosaltres tenim l’obligació d’ajudar-los.
Són un accident de la natura?
Repeteixo: és pur atzar. Per que entra aquell espermatozoide a l’òvul i no els altres dos milions? Per què hi ha aquest arbre i no un altre? Per què, per què…? No ho sabem. I del que no sabem en diem atzar.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top