Arxiu

Una «Aida» avançarà el 30è aniversari de l’òpera a Sabadell

Foto: C. Cascón

Dimecres vinent (21h.) arrenca la temporada d’òpera al Teatre Municipal La Faràndula amb L’elisir d’amore, de Donizetti, que es veurà també divendres i diumenge abans de viatjar a Reus, Manresa, Sant Cugat, Viladecans i Vic dins el cicle ‘Òpera a Catalunya’. L’Associació d’Amics de ’Òpera de Sabadell ha programat també Homenatge a la Sarsuela II (novembre i desembre), Aida, de Verdi (febrer i març) i Roméo et Juliette, de Gounod (abril i maig). Aquest any de pressupostos a la baixa ha caigut del cicle el Teatre El Jardí de Figueres. Per contra, s’ha registrat un augment del número d’abonaments.

El novembre de 2012 l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell complirà 30 anys de trajectòria, que va iniciar el 1982 amb Madama Butterfly. Per començar a fer boca, aquesta temporada treu pit davant la crisi i programa una Aida el mes de febrer.
El difícil títol de Verdi, que ja programar el 1988 i el 1998, li ha reportat tanmateix la millor resposta dels teatres del cicle Òpera a Catalunya i tots l’han volgut programar. No ha passat el mateix amb els altres tres muntatges de la temporada perquè «alguns teatres s’han espantat i tenen por de no fer ple», explicava dimarts passat a Barcelona Mirna Lacambra, presidenta de l’AAOS. I lamentava l’error: «S’ha d’assumir que no tot s’omple».

Aida comptarà amb la soprano canadenca, nascuda a Madagascar, Yannick Muriel Noah, de protagonista. Lacambra la qualifica de «veu d’or» després de guanyar el concurs Jaume Aragall. El tenor coreà Ji Myung Hoon serà Radamès i la mezzo Sanya Anastasia (la de l’última Carmen) serà Amneris, junt amb el gran baríton Ismael Pons com a Amonasro.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top