Arxiu

Tancament de La Monumental

Sembla que amb el tancament de la plaça de toros Monumental s’ha donat un pas endavant; però, de fet, no cal tirar coets. Els polítics tenen sempre la paella pel mànec i depèn de qui surti elegit com a president del Govern, tornarem  enrere en quest aspecte i, pressento, que en molts d’altres.
Catalunya, però, encara està “bruta” ja que li resten infinitat de poblacions per posar al dia quant a civisme i a humanisme. S’han d’acabar els correbous d’arreu del país perquè es pugui presumir de ser una nació excepcional. No n’hi ha prou que les portes de La Monumental s’hagin tancat –per ara- sinó que els que estem en contra del vessament de sang i de la tortura com a divertiment, no podem baixar la guàrdia ni confiar que la guerra està guanyada. Els antitaurins, els que hem lluitat per defensar els drets dels animals no ens podem refiar d’aquestes concessions momentànies i informacions com si el fet de tancar les portes de La Monumental fos un esdeveniment històric.
Els catalans d’arrel volem un Catalunya neta i sense espectacles on la tortura i el vessament de sang són l’ombra maligna i que contradiu la consideració de “persones humanes”, de “persones amb consciència i amb sentiments que honrin el país enlloc de situar-lo en una via lliure per a la tortura.
¿Per què no deixen sortir el brau a la plaça tal i qual ve de la seva plàcida vida, sense restar-los-hi les forces abans i després de sortir a l’arena i, llavors, l’home pugui demostrar la seva lluita contra la força d’una bèstia noble i poderosa?  ¿Per què aquest individu que es guanya la vida matant una bèstia s’ha d’amagar en una ridícula vestimenta, protegit per la seva trepa i disposar d’una arma blanca de grans dimensions per acabar la seva feina quan ja l’animal està cansat, rendit i massa ferit i sense escapatòria possible per fugir corrent cap a la vida, cap a la llibertat que se li ha negat per donar gust i satisfer a un col.lectiu desitjós d’un espectacle inconcebible?
Evidentment, no hi hauria “toreros”, ni la gent ompliria les places.  No hi hauria el morbo que hi ha ara, no hi hauria l’oportunitat de veure caure un brau sota la propotència i cobardía d’un “animal racional”.
Catalunya s’ha d’alliberar de tradicions cruels. S’ha de castigar tots aquells que maltracten i maten animals sense que això els suposi res excepte la impunitat. S’ha d’acabar amb la manca de “cultura” i amb el “fals art”. S’ha d’acabar amb el Toro de la Vega, amb el toro embolat, amb totes aquestes “juergues” malvades que serveixen per distreure a aquells que tenen la consciència dormida o, pitjor encara, que no entenen.
Catalunya, almenys Catalunya, hauria de veure’s neta de tot acte cruel i de totes aquestes tradicions fora de lloc, que només poden satisfer gent que no tenen cor, ni ànima, ni sentiments de persona civilitzada.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top