Arxiu

Mon: «A Holanda puc viure de la música»

Foto: ERICA BALTIMORE

Porta nou anys a Arnhem (Països Baixos) i de moment no pensa en tornar perquè «allà, a diferència d’aquí, puc viure de la música perquè ser artista és una professió». Aprofitant una visita a Sabadell, ha presentat el seu nou CD, Aquí estoy, amb cinc cançons autoproduïdes que s’empapen de jazz, flamenc, música cubana i brasilera.

Un iPad i el wi-fi dels bars la connecten al món global (ella sola es gestiona tota la difusió i la seva agenda) però necessita escriure les seves lletres i el seu diari –dues coses que s’entrecreuen, que estan molt relacionades– a un quadern de papers de diferents colors que sempre porta a sobre.
Mònica Coronado, Mon, torna amb música nova, més madura que a Sueños, el seu anterior disc que ja va venir a presentar, potser perquè ha viscut més i ha contactat amb moltes més influències musicals.
Així que podem dir que és una cantautora però temes com No entiendo, La princesa y el pajarillo o La vida sigue siendo bella han guanyat en noves textures, ja sigui flamenques, amb swing o amb un ‘pandeiro’ que la connecta amb la MPB del Brasil.
Aquí estoy és un treball auto-produït però al màxim nivell. «He escollit bons professionals per a cada cosa: fotògraf, dissenyador, músics… És una inversió que sé que no recuperaré mai, ni venent els 500 CDs, però volia un disc ben fet, un bon producte que m’obri portes», assenyala.
Ho ha aconseguit, certament. En part gràcies als ajuts de què ha gaudit al país d’adopció. «Ara se m’han acabat, però allà ser artista és una professió i pots rebre ajudes, i amb el que em van donar he pogut gravar a un bon estudi de Tilburg».
Hi han tocat el baixista Tomás Merlo (mallorquí que viu a Madrid i ha treballat amb Alejandro Sanz i Concha Buika, entre altres), el guitarrista israelià resident a Rotterdam Boris Mogilevski (també arranjador dels temes), el percussionista Miguel Hiroshi (nascut  al Japó i criat a Las Alpujarras, bon músic de flamenc i de ‘world music’) i la cantant Elisabeth Argilagos, mig alemanya i mig cubana i integrant d’un trio on canta també la Mon, Tres Estrellas.
La sabadellenca ha passat una setmana a Sabadell, on ha aprofitat per fer promoció i col·locar exemplars d’Aquí estoy a tres punts de venda: al Gong del carrer Sant  Quirze i a La Mirada del carrer Raval de Dins a Sabadell, i al restaurant vegetarià de Terrassa Damunt un Cel de Fil (Portal Nou, 9 Local 9).

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top