Arxiu

Jordi Guillem torna de Houston amb la producció de Roslyn

Aquell jovenet de 16 anys que va debutar a Sabadell com a guitarrista i cantant del grup de pop-rock Daisies i als 19 anys va començar a produir ‘hits’ comercials amb productes de Vale Music, Tempo o Blanco y Negro, música ‘dance’, Operación Triunfo… se’n va anar als Estats Units i es va fer gran.
És Jordi Guillem, ara té 32 anys i ha tornat d’un llarg període a Houston amb una producció discogràfica seva on està abocant tota la passió, il·lusió i esperances: Roslyn.
La veu d’aquesta cantant nord-americana el va seduir tant que la va convèncer de cantar en català i gravar les versions de Què se n’ha fet d’aquelles flors?, disc que inclou «aquells cançons folklòriques o tradicionals nord-americanes que una sèrie d’agrupacions de cantants, conjunts o animadors de la Nova Cançó dels 60 adaptaven al català».
S’hi troben La casa del sol naixent, Escolta-ho en el vent, La guerra cruel, Paff el drac màgic, No tardis Jack, L’hora dels adéus… La primera vegada que Jordi Guillem va sentir aquella «veu bestial» de Roslyn en català «vaig quedar bocabadat», assegura.
El disc, autoeditat i produït per Jordi Guillem amb la participació de músics de primer nivell nord-americans,  viurà avui la seva presentació en directe a l’Hostal del Cim, a Sant Feliu del Racó, un recital amb entrada lliure (consumicions a part) que començarà a partir de les 22.30h.
No hi ha hagut temps per muntar una banda a l’alçada de l’ocasió però Roslyn cantarà amb un veritable show de llums, projeccions àudiovisuals, fum i 1.500 wats de so.
Guillem assegura que «tinc les expectatives que això serà un èxit» i confia en obrir-se camí aquí. De moment, el disc ja es pot trobar a Gong Discos de Sabadell i aviat a molts altres llocs, incloses les plataformes digitals.
Aquest és el projecte més estimat d’un músic que a Texas no va perdre el temps, precisament. Li anava creixent la feina com a productor i es va muntar un estudi gran. Ha treballat els últims set anys per Paulina Rubio, Enrique Iglesias o Luis Fonsi, ha tocat tots els estils i aquest any un tema seu va entrar als cinc finalistes del Premio Lo Nuestro, «el més important de la música llatina».
Amb la Roslyn ha fet un disc molt diferent: acústic, íntim i amb la nostàlgia d’una època. I amb accents cap al country, el blues, el jazz o la música clàssica.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top