Arxiu

L’Escolania canta Rodamilans

Un concert de l’Escolania de Montserrat, cor que dirigeix Bernat Vivancos, culmina aquest divendres, 16 de desembre (21h.) a la Parròquia de la Puríssima Concepció de Sabadell els actes al llarg de tot aquest any ha organitzat per celebrar el 75è aniversari de la mort del Pare Àngel Rodamilans, il·lustre sabadellenc que va ser monjo de Montserrat i reconegut compositor i músic abans de morir assassinat a la Serra de Cameró just als inicis de la Guerra Civil.
Amb l’acompanyament al piano de Mercè Sanchís, la primera part del programa de l’Escolania de Montserrat es dedica a peces del P. Rodamilans, que va esdevenir mestre de música de l’escolania de La Puríssima i, del 1903 al 1915, organista i mestre de capella. Abans de la seva formació, però, ja havia entrat amb només 6 anys a la parròquia. Al cap de tres anys ingressaria a l’Escolania de Montserrat, on hi va ser fins al 1890.
Com a monjo de Montserrat (des del 1923) va exercir de prefecte de l’escolania (1926-1929), de professor de piano i, fins a la seva mort, de director musical de la missa matinal dels escolans.
Tot això i molts altres detalls de la seva biografia (organista al monestir benedictí de El Pueyo, a Barbastre, mestre de música i organista de la parròquia del Sant Esperit de Terrassa, etc.) ho recorda aquests dies Josep Fort, en nom de la Comissió Organitzadora 75è aniversari de la mort del Pare Àngel Rodamilans, i queda profusament documentat a l’exposició que acull la parròquia en la seva memòria.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top