Arxiu

MARTÍ MANYALICH , TRASPLANTAMENTS : «No es pot parar mai»

El gran responsable que la Organització Mundial de la Salut, OMS, i la UE, recomanin el model espanyol de trasplantaments a tots els països del món i que Espanya sigui el primer país del món en eficiència de trasplantaments és l’anestesista sabadellenc, Martí Manyalich Vidal, 60.
Nascut al carrer Pare Sallarès i educat al carrer Canonge Juncà, se sent orgullós tallaret. Va estudiar als Escolapis i a la UB i va treballar d’anestesista, com el seu oncle Josep M. Vidal, a la Mútua i a les clíniques La Salut i Nen Jesús i aquests dies és la gran referència de la Marató de TV3.
L’agafo en mal moment?
No, no. Estava parlant per Skype amb un company de la Trasplantaion Society de Boston.


De què parlàveu?
De com millorar l’Estambul Declaration, és a dir augmentar al màxim el numero de donants cadavèrics als països del món, per evitar el tràfic d’òrgans.
Diuen que a Xina extrauen òrgans als presos dels camps de «re-educació».
Els extrauen dels executats a mort i ha esdevingut tràfic d’organs a països rics. Però ja ho estan regulant amb molta eficiència.
I això és feina de vostè?
He col·laborat molt amb el govern xinès, però també amb els de molts altres països. Hem format 10.000 metges de cent països.
TV3 li ha dedicat tot un Sense Ficció en el que vostè deia que ha fet el que ha fet gràcies a ser anestesista. Per què?
Sí perquè fa 25 anys els nefgròlegs que començaven a fer això no tenien tant coneixement de tots els malalts que morien.

Comentaris
To Top