Arxiu

PERE FABREGAS, DIRECTOR FUNDACIÓ GAS NATURAL-FENOSA : «Volem ser bons sabadellencs»

ASabadell sí que ens ha tocat la loteria. Però enara no ho sabem. Es diu Museu del Gas, eleva el nivell de dignitat i modernitat museística de la ciutat, situa Sabadell al mapa cultural de Catalunya i serà, ja ho és, un pol d’atracció de primera magnitud.
L’artífex del miracle és un barceloní de socarrel que s’ha enamorat de Sabadell. Hem tingut aquesta sort. Amb 46 anys a l’empresa, Pere Fàbregas Vidal, 66, ha aconseguit que la primera empresa de Catalunya i una de les deu primeres d’Espanya, Gas Natural-Fenosa, amb 20 milions de clients a 25 països, inverteixi a Sabadell milions d’euros per ubicar-hi museu, arxiu, fundació i centre de formació.


Per què Gas Natural-Fenosa tria Sabadell per ubicar-hi el seu museu i seu estatal de la fundació?
Era hora de fer un equipament cultural digne d’una multinacional. I a Sabadell teníem aquest edifici en una plaça que es diu Plaça del Gas.
Un edifici, però, que mai no ha estat fàbrica de gas.
No, però era fàbrica de electricitat que es feia amb motors de gas. L’edifici era catalogat, prou espaiós i a més de l’arquitecte Juli Batllevell.
Així i tot…
Té un entorn peatonal prou agradable, esta ben comunicat, té els Ferrocarrils de la Generalitat al costat… Tot plegat feia que tingués molt sentit venir a Sabadell.
Edifici prou espaiós, diu. Per encabir-hi un arxiu monumental?
Sí. És l’arxiu històric d’empresa més important de Catalunya. Tenim tres quilòmetres de prestatgeria catalogats des de 1843.
Per ser empresari, té prou se

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top