Arxiu

Cineclub obre el trimestre amb nou apartat dedicat a la «Docuficció»

«Les dues vides d’Andrés Rabadán», de Ventura Durall

El clàssic de Truffaut «Los cuatrocientos golpes» (1959) obre avui (20h. i 22.30h.) el nou trimestre de Cineclub a l’Imperial, que estrena un nou apartat «Docuficció», amb el documental El perdón i el film Les dues vides d’Andrés Rabadán. Els presentarà el seu director, Ventura Durall.

Cineclub Sabadell dedica el mes de gener al cinema francès en col·laboració amb l’Alliance Française però, a banda de Truffaut, aposta per dues produccions actuals del país veï: Les bureaux de Dieu (Claire Simon, 2008) i White Material (Claire Denis, 2009).
El primer (programat el dia 19) recull testimonis de diverses noies que busquen informació, consell i comprensió en les dones que treballen en un centre de planificació social. A la pel·lícula de Denis, traduïda com Una mujer en África, la gran Isabelle Huppert encarna una dura terratinent en un país del centre d’Àfrica que, davant d’una imminent guerra civil, es disposa a defensar les seves propietats.
Pel que fa a les seccions habituals, «Revisions» està dedicada al melodrama, amb la projecció de An affair to remember (Tú y yo, Leo McCarey, 1957), Brief encounter (Breve encuentro, David Lean, 1945) i Imitation of life (Imitación a la vida, Douglas Sirk, 1959).
Quant a «Estrenes», dues produccions de 2009: la íntima Alle anderen (Entre nosotros, de Maren Ade) i la narració d’un episodi bèl·lic a Nanjing! Nanjing! (Ciudad de vida y muerte, de Chuan Lu).
La novetat del trimestre és la secció titulada «Docuficció», que s’estrenarà amb una sessió doble que inclou el documental El perdón i el film Les dues vides d’Andrés Rabadán, que seran presentats pel seu propi director, Ventura Durall. Posteriorment també participarà a un col·loqui amb els espectadors.
Ambdues cintes aborden el cas del «boig de la ballesta», tal com es va batejar en alguns diaris. Cineclub espera que el citat apartat «tingui continuïtat».

El famós documental de Charles Ferguson i Audrey Marrs, Inside job (Oscar al millor documental 2010, entre molts altres premis), obrirà aquest trimestre l’apartat «Off the record: de titellaires i titelles», dedicat a l’actual crisi econòmica.
El film es centra en les causes de la crisi, exposant les perversions del sistema financer i fent una diagnosi actual inquietant: els canvis que s’han fet són mínims i tot el que ha provocat el daltabaix persisteix en el sistema.
La projecció d’Inside job (9 de febrer) anirà a càrrec de la sabadellenca Esther Vivas, activista adscrita a diferents moviments socials.
L’apartat es completa amb els films Blood in the mobile (Frank Piasecki Poulsen, 2010), que serà presentat (1 de març) per Iris Boadella, membre de la Lliga dels Drets dels Pobles –entitat que col·labora en aquesta projecció– i, per últim, The forgotten space (Noel Burch i Allan Sekula, 2010), el 22 de març.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top