Arxiu

El jazz contemporani i en clau «latin» d’Afro Blue obre l’any al Griffin

Una descàrrega rítmica de marcat accent ‘latin’ obre avui el 2012 al cicle de jazz en viu del Griffin. És el quintet català Afro Blue, tota una garantia amb el seu jazz contemporani ple de temes de collita pròpia i versions d’estàndards del jazz però també del pop-rock i altres estils, des de Paul McCartney i Sting a Joe Zawinul i Michael Jackson.
El concert (La Segarra, 25; 22.30h. entrada lliure amb consumició mínima) torna a aquest escenari autèntiques figures del jazz del nostre país com Xavier Figuerola (saxo tenor), Guim Garcia (saxo alt i flauta), Xavier Algans (piano i teclats), Pepo Domènech (contrabaix) i Ricard Grau (bateria).
Un bon sabor, amb una visió festiva del jazz, per obrir un any que aquest mes portarà la cantant portuguesa Sofia Ribeiro com a convidada del Juan Pablo Balcazar Trio.
Això serà dijous vinent, dia 19. L’incansable contrabaixista barceloní fa mesos que forma equip amb aquesta versàtil vocalista, que es sent influenciada tant per Ella Fitzgerald com per Amália Rodrigues o la brasilera Elis Regina. Amb Marco Mezquida al piano i Gonzalo del Val a la bateria, anuncien un repertori d’autors com Cuchi Leguizamón, Víctor Jara o José Barrios, els quals, «entre d’altres van compondre a la segona meitat del segle XX un retrat de la realitat social i cultural del poble llatinoamericà».
El projecte ja existia com a trio i ara la incorporació de la vocalista l’ha enriquit amb un «toc nou».
El mes de gener, més curt en actuacions que l’habitual, es clourà amb la jam-session de Gustavo García, Paco Weht i Ítalo Boggio el dia 26.
El cicle està coordinat per l’Escola de Jazz i Música Moderna Blue Train.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top