Arxiu

La Cobla Simfònica Catalana i l’OSV s’alternen en un disc de Josep Vinaròs

FOTO: LL. FRANCO

Fa uns dies es va acabar de gravar al Teatre Principal un disc que, per primer cop, uneix una cobla i una orquestra simfònica per interpretar obres del mateix compositor. Es tracta de Josep Vinaròs, de «Sabadell, més Música», que ha comptat amb la Cobla Simfònica Catalana i l’OSV.

Amb el títol La cobla i l’orquestra és a punt de sortir al mercat un disc amb el qual Josep Vinaròs, autor de les set obres enregistrades, ha volgut demostrar que, alternant la cobla i l’orquestra, es veu que «no hi ha tanta diferència entre una i altra formació quan es tracta d’obres escrites amb un mateix criteri simfònic».
Per aquest propòsit certament ambiciós i gens fàcil d’executar, Vinaròs no en tenia prou amb els 11 músics d’una cobla i els ha hagut d’ampliar fins a 27, que és l’equivalent a sumar dues cobles i afegir-hi percussió i altres instruments com la tuba. Aquesta part ha recaigut en la Cobla Simfònica Catalana amb direcció de Marcel Sabaté.
Les altres peces han estat interpretades per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno. L’enregistrament va tenir lloc al Teatre Principal de Sabadell, mentre que la Cobla Simfònica Catalana ho va fer a l’estudi 44.1 de Girona. En total, cinc dies. El disc està produït per Sabadell, més Música i es farà una presentació al concert de música per cobla «Pensaments», que l’entitat local presenta diumenge, 29 de gener al Principal dins la temporada.
Però el concert no serà monogràfic del disc, inclourà només una composició al repertori. El protagonitzarà la mateixa Cobla Simfònica Catalana amb Marc Egea a la viola de roda.
Sobre el disc, Marcel Sabaté constatava ahir que «la veritat és que no s’ha fet mai una cosa així» i que el projecte és «ambiciós» i té una gran «envergadura». La gravació no es presentava fàcil, apunta, ja que, a més de la dificultat de «conjuntar 27 músics en un estudi», es tracta d’obres «de densitat, de complicada interpretació, i molt efectistes per l’oient». Per això ha estat important tenir «músics de gran nivell». Per Sabaté el resultat té moments «espectaculars».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top