Arxiu

Premi i disc al concert de la Cobla Simfònica Catalana al Principal

L’entitat Sabadell, més Música presenta aquest diumenge (18.30h.) el seu 10è Concert de Música Simfònica per a Cobla, «Pensaments», amb variats ingredients especials al Teatre Principal.
Amb Marcel Sabaté al front, novament, de la Cobla Simfònia Catalana, el repertori inclou peces d’autors com Eduard Tolrà (en el centenari del seu naixement) o Manuel Oltra (que fa anguany 90 anys) junt amb dues primícies.
D’una banda, la presentació del CD La cobla i l’orquestra, amb compsicions de Josep Vinaròs –una d’elles, Encara no es pon el sol, s’interpretarà a la primera part– i, per últim, el lliurament dels premis del Certamen Musical Ciutat de Sabadell de música per a cobla. La guanyadora, El vent de la nit, de Xavier González Ranchal, es tocarà a la segona part.
Cal recordar els que van merèixer el segon i tercer premis, respectivament: Joan Vila Safont, per Les teranyines que no deixaven veure el sol, i Jordi Moraleda i Perxachs, per L’onze de març del 66.
El jurat estava format per Marcel Sabaté (President), Joan Albert Amargós, Bernat Castillejo i Jordi Molina.
A més de Les danses de Vilanova, de Toldrà, i La Filadora, d’Oltra el concert de demà inclou La Moixaranga d’Algemesí, de Joaquim Serra, i L’atalante, del compositor Marc Egea, que aquí també és solista de viola de roda.

Comentaris
To Top