Arxiu

Els Salesians s’omplen de màgia

No és gens fàcil reunir a un mateix escenari, i amb pressupost modest, els mags catalans Sergi Buka, Karlus, Gerard i Marín, els madrilenys Magic Taps i el belga Sébastien Dethise. Dissabte ho va aconseguir el Festival de Màgia Sant Joan Bosco al Teatre Salesians amb una vetllada de gran nivell, dinàmica i plena d’humor.
L’auditori del col·legi es va omplir en les dues sessions de la gala, i el públic va gaudir d’una gran varietat de números. Gerard exercia de presentador amb un humor molt català i sorpreses com paper de wàter que es convertia en diners, cordes, cartes o una variant del clàssic dels cèrcols fet amb penjadors. Un il·lusionista que dirigeix el Teatre Màgic de Tarragona i va guanyar un primer premi a Canàries per Monòlegs màgics.
Per obrir boca, el Mag David (primer premi del concurs juvenil) va sorprendre el públic amb conills, coloms i una baralla de cartes que es feia cada vegada més petita.
El pallasso Nanu Ferrari, un nom no anunciat incialment, era un violinista d’un sol braç que li queia tot a l’escenari.
L’únic nom que justificava enguany el caràcter «internacional», el del belga Sébastien Dethise, va causar sensació amb els seus malabars amb pilotes que rebotaven al terra i sobre fustes… i que es convertien en coloms o un ànec. Una suma de tècnica i innovació que va posar el llistó alt.
Seguidament va aparèixer el gironí Karlus amb un número còmic que, sota una aparent potineria, amagava una màgia elaborada i de fantàstics efectes. En la seva línia de teatralitzar l’il·lusionisme, Karlus encarnava un ajudant d’un mag que entrava al seu vestidor i començaven a succeir-li coses màgiques.
Així, va fer volar una escombra i una maleta, les seves sabates viatjaven d’un lloc a un altre o arribava a aparèixer sense cap. L’espectacle es titula El sirviente de Thruston i és d’allò més còmic. El mag acaba desapareixent dins la seva pròpia maleta.
El número de Sergi Buka es va fer curt i es va centrar en les ombres xineses, però va ser tot un luxe tenir-lo als Salesians amb la seva elegància i un número que comença amb una rosa a la qual li van caient els pètals i les fulles. El seu ampli ventall d’animals fets amb ombres van fer furor i va rebre grans ovacions d’un públic molt entregat tota la gala.
Mag Marín i la seva ajudant van oferir un refrescant número ambientat en un musical de Broadway on, entre altres efectes, hi ha una desaparició de la noia per aparèixer dins una capsa de cartró…  que incomprensiblement levita amb ella a dins traient la mà. Impactant.
La gala es va completar amb Magic Taps i els seus instantanis canvis de vestuari.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top