Arxiu

Comença al Principal el concurs «Mirna Lacambra» per entrar a l’Escola d’Òpera

Foto: E. Barnola

El Teatre Principal va acollir ahir a la tarda la primera de les tres proves del Concurs «Mirna Lacambra» accedir al XVI curs de l’Escola d’Òpera de Sabadell, dedicat a «Roméo et Juliette» de Gounod. El nivell és bo però la sorpresa és que només hi opten 10 cantants, i nou d’ells són noies.

Dedicar dos mesos i mig en exclusiva a estudiar a l’Escola d’Òpera de Sabadell un dels papers protagonistes de «Roméo et Juliette» de Gounod és un gran privilegi però, segurament, també un luxe que pocs es poden permeten en els temps que corren.
Aquesta és una possible explicació del descens de veus que opten enguany al concurs per accedir-hi. «Molts estan estudiant o treballen, i pateixen per quedar-se sense feina. Alguns haurien vingut i no poden», reflexionava ahir Mirna Lacambra poc abans de les proves, convocades per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.
La primera a cantar, a les 4 de la tarda, va ser la soprano barcelonina de només 20 anys Blanca Santigosa, que s’estrenava en un concurs tot just després d’acabar la carrera. És una opció a «entrar al món laboral del cant, dóna currículum i obre portes», opinava en baixar de l’escenari, on havia passat nervis. «M’ha sorprés que hi hagi tan poca gent, m’imaginava un concurs Viñas en petit, amb 200 participants», afegia.
Si ella optava al paper de Julieta, Itziar Espinar aspira al de Stéphano. Després de cantar l’ària d’aquest personatge, «Depuis hier je cherche en vain mon maître», i una de lliure elecció de Gounod (en el seu cas «Plus gran dans son obscurité», de La reine de Saba), admetia que els nervis no l’havien deixat prou satisfeta de la prova. «Això és una oportunitat, hi ha pocs llocs on es faci. Quan acabes la carrera no saps gaire què fer».
També hi ha cantants del cor de l’AAOS que proven sort com a solistes, com és el cas de la sabadellenca Laura Obradors. «He esperat a estar preparada i ara que he acabat el superior de cant he pensat que era el moment», diu. Opta al paper de Stéphano, que li ha agradat sempre. «Em veig més en aquest que en el de Julieta, té una ària molt divertida».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top