Arxiu

«La idea és sonar senzills i naturals però amb molt treball al darrera»

Van començar tocant als menjadors de les cases i «juro que sense buscar-ho, ha estat el millor màrketing», diu Pere Jou, el cantant de 4t1a (quart primera). El seu pop sona «accessible i natural però perquè hi ha molt ‘curro’ al darrera», defensa. Avui es sentirà a L’Estruch (21h.).

El pop suau amb lletres sobre personatges propers i quotidians que factura el grup barceloní 4t1a (quart primera) ha saltat al mercat discogràfic amb El món en un cafè i a les sales de concerts, però als inicis s’oferien a tocar als menjadors de les cases sense micròfons.
L’anècdota ha estat molt repetida i els ha ajudat a obrir-se camí, sens dubte, però Pere Jou (guitarra i veu principal) assegura i jura que no ha estat un màrketing buscat sinó fruit d’una necessitat («no teníem diners per pagar-nos un local d’assaig») i amb un «concepte» al darrera: «Volíem desmitificar aquesta litúrgia de les sales de concerts i la distància entre el públic i els músics», comentava ahir en una entrevista telefònica amb D.S.
El quartet, que el passat 20 de gener va omplir L’Alliança del Poblenou amb 900 persones, no té gens «la percepció» de ser la nova sensació del pop català, darrera els passos de Manel, amb els quals no han pogut evitar alguna comparació. «Musicalment hi tenim poc a veure», creu.
I afegeix: «Jo crec que al públic que agradem més són els melòmans, els que els agrada els Beatles o la clàssica, per exemple, perquè el nostre punt fort és el nivell compositiu: melodia, arranjaments, estructures, dinàmiques…», aventura Jou, que per altra banda no té vergonya de dir que se sent «molt peix» amb les lletres i que, tot i que es troba gent que el felicita, ell continua pensant que algunes queden «justetes».
Per això al segon disc, que han de gravar aquest estiu de cara a llançar-lo a finals d’any, està ja treballant aquest punt per buscar «una veu pròpia» a l’hora d’escriure cançons.
Però, tornant al so de la banda, el cantant desvetlla un aspecte curiós. «La idea és que soni senzill, accessible, com una cosa natural, però per aconseguir això hi ha molt ‘curro’ al darrera! Fins arribar al producte que s’escolta s’han donat 30.000 voltes… però sense que això es noti. És un discurs senzill però abans han hagut de passar coses molt complexes», resumeix.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top