Arxiu

Esther Vivas presenta la projecció d’«Inside job» al Cineclub

Per desgràcia de plena actualitat, el film Inside job és una anàlisi reveladora però certament inquietant de les causes i conseqüències d’un dels períodes més foscos de l’economia global.
El cèlebre film del cineasta Charles Ferguson (Oscar al Millor Llargmetratge documental  del 2010) arriba avui al cicle en versió original de cada dijous de Cineclub Sabadell, a l’Imperial.
Ho fa amb una sessió única a les 21h. que comptarà amb presentació i col·loqui a càrrec de la sabadellenca Esther Vivas, activista en diferents moviments socials.
Director i productor de No End In Sight: The American Occupation of Iraq (Sin final previsible: la ocupación estadounidense de Irak), Charles Henry Ferguson posa noms, cares i veus als responsables de la crisi econòmica mundial, iniciada el 2008 als Estats Units i estesa a tot el planeta.
Inside job és fruit d’un gran treball d’investigació periodística però servit de forma prou amena, visualment atractiu i exposat de forma clara i entenedora. La veu en off és de Matt Damon.
La tasca pedagògica de la pel·lícula parla tant amb els testimonis filmats com a través del silenci dels absents. La visió d’aquest treball excel·lent té un petit inconvenient, però, i és que un acostuma a sortir-ne més indignat del que estava abans d’entrar al cinema.

Comentaris
To Top