Arxiu

Sabadell es queda aquest any sense el concert del Festival de Jazz de Terrassa

Four Others, el març de 2011 al Principal

S’ha acabat el jazz internacional al Teatre Principal que ha portat els últims tres anys un diumenge de març el festival terrassenc. El descens del pressupost, i la manca de temps per organitzar-lo en altres condicions, ha deixat Sabadell orfe de jazz egarenc. Al menys aquest any.

Ambdues parts –l’Ajuntament de Sabadell i el Festival de Jazz de Terrassa– volien continuar amb el concert anual  al Teatre Principal de Sabadell i han buscat la manera de fer-lo, però finalment no ha estat possible i la 31a edició del certamen haurà de prescindir de Sabadell.
La causa de la baixa sabadellenca és essencialment econòmica. Fins ara, les condicions establertes amb el festival era que aquest assumia la contractació, la producció tècnica i la difusió mentre que l’Ajuntament sabadellenc cedia l’espai, el Teatre Principal. Aquest any, amb la retallada del pressupost del certamen, aquest volia modificar la relació i fer que Sabadell assumís la contractació dels músics, o una part, i es quedés la taquilla. Però no es va arribar a un acord amb cap de les quatre propostes presentades, segons explica la portaveu del festival, Susanna Carmona.
«Festival estratègic»
Sabadell, Rubí i Sant Feliu de Llobregat van començar a acollir concerts en tant que «festival estratègic» de la Generalitat. Al final, només Sabadell ha tingut actuacions tres anys seguits: Charles Tolliver & Big Band Jazz Terrassa (2009), The Jazz Tribe (2010) i Four Others (2011).
Carmona en fa una lectura en «clau positiva», ja que hi ha hagut una col·laboració estable i la voluntat de per les dues parts de mantenir-la .

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top