Arxiu

Jordi Gardeñas i Rai Castells porten «Impros and Films» al Griffin

Els sis temes que omplen el nou treball del guitarrista Rai Castells i el bateria sabadellenc Jordi Gardeñas –tres improvisacions, un tema propi  i dues versions– porta avui el duo al cicle de jazz en viu dels dijous al Griffin (La Segarra, 25; 22.30h.)
La presentació d’aquest Impros and Films, però, serà en format de trio (amb Sergi Sirvent al teclat) i amb una quarta convidada singular: la ballarina Maica Martínez, que intervindrà en alguns temes com si fos un músic més.
Gardeñas ha explicat que l’embrió del disc van ser unes sessions una mica experimentals al seu estudi casolà del carrer Unió, Maruixa. Hi van gravar una versió de Million Dollar Baby, de Clint Eastwood, l’estàndard When you wish upon a star (balada composada per la pel·lícula Pinocho de Walt Disney) i un original de Rai Castells, Cinc.
A més, han intercalat al disc tres «impros» a les quals col·laboren, respectivament, Sergi Sirvent (Fender Rhodes), Martí Serra (saxo) i Benet Palet (trompeta).
Tot i la seva excel·lent factura i el nivell dels intèrprets, no és un jazz de fàcil accés perquè es situa en una línia d’avantguarda, amb punts ‘free-jazz’, que trenca amb els esquemes habituals. Aquí resideix el seu interès, tanmateix.
A més, per al bateria ha estat tot «un repte» tècnic la gravació, ja que, en ser una formació que prescindeix del contrabaix, Gardeñas assumeix el pes del ritme, on no falta un fort component de ‘groove’. El CD l’edita Temps Records.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top