Arxiu

Permeten la música en viu «controlada» a bars i restaurants

Foto: C. Cascón

Foto: C. CascónL’eterna reivindicació d’un nou marc legal perquè els petits locals que no tenen llicència d’activitats recreatives puguin acollir concerts o petites actuacions ha trobat una possible via de solució a partir del nou reglament aprovat al Decret 112/2010 de la Generalitat. L’Ajuntament de Sabadell dóna ara la possibilitat d’una ampliació de la llicència per a concerts puntuals (màxim dos per setmana) i amb previ avís. La taxa anual costa 1.157,16 euros i qualsevol canvi implica pagar de nou la meitat de l’import.

El club de jazz Jam Session, al número 12 del carrer Raval de Dins, vivia ahir un dia important per al propietari, Joan Recolons: per fi podia acollir un concert complint la normativa, amb un permís municipal que portava anys demanant i que el marc legal no contemplava tot i la manca de conflicte amb els veïns per problemes de soroll.
El cas, que va viure uns anys de glòria en el limb i va acabar amb multes dels Mossos d’Esquadra i el silenci imposat, acaba d’obrir una nova etapa. Restrictiva, això sí. Recolons ha hagut de pagar un taxa de 1.157,16 euros a l’Ajuntament, que haurà d’abonar anualment, i ha hagut de complir escrupolosament uns requisits: augmentar la cobertura de l’assegurança a 300.000 euros, pagar un estudi d’impacte acústic a un tècnic i complir les normes de seguretat.
Dos concerts per setmana
Amb aquesta base, i sempre que en el futur no hi hagi problemes de convivència o altres, l’Ajuntament verifica la documentació aportada i autoritza al bar-restaurant a acollir actuacions (màxim 2 per setmana) com una «ampliació de la seva llicència d’activitats» antiga per poder fer aquestes «activitats complementàries», que en cap cas poden ser les principals del local, segons ha explicat la tinent d’alcalde Montserrat Capdevila, de Promoció Econòmica.
El local en qüestió ha de fer la «comunicació prèvia» de quins dos dies de la setmana farà actuacions. Si al cap d’un temps vol canviar de dies o vol fer un concert puntual un dia especial (un Sant Joan o la Festa Major, per exemple), haurà de pagar la meitat de la taxa (578,58 euros) en concepte de «modificació de la comunicació». L’Ajuntament justifica aquest pagament per «l’ordenança fiscal».
Aquesta porta oberta a la regulació dels concerts en bars no musicals (i qualsevol altre establiment com restaurants o salons de banquets) ve del Decret 112/2010 de la Generalitat de Catalunya. Capdevila parla que l’Ajuntament ha volgut fer «una interpretació laxe» del nou reglament amb la voluntat d’oferir solucions a les velles demandes dels locals de Sabadell.
El Jam Session ha triat, amb aquest nou permís,  fer concerts en dimecres i dijous. «De moment tindrem el trio de Lluís Coloma cada dimecres i un concert un dijous al mes, perquè primer volem veure la resposta del públic», ha explicat Joan Recolons, que espera poder ampliar l’oferta dels dijous.
«Ara estic tranquil»
Recolons es mostra «satisfet» amb la nova autorització, ja que és una vella revindicació del Jam Session, però ha afegit que «estaria totalment satisfet si, després de pagar això, pogués fer els concerts que vulgui el dia que vulgui. Jo sempre he dit que estava disposat a pagar. Ara estic tranquil, és un gran canvi», conclou.
Per l’ampliació de la llicència d’activitats, però, també han de passar les sales de concerts que ja els organitzaven amb normalitat, com La Sala (l’exSeattle de la Pl. Laietana). En aquests casos han de complir i demostrar els mateixos requisits però l‘única diferència és que només hauran de pagar una vegada els 1.157,16 euros, no cada any.

La Sala tramita el permís i el Plural ho estudia
Només el Jam Session ja té tramitada l’ampliació de la llicència, La Sala (exSeattle) de la Plaça Laietana està en procés i bars musicals com el Plural del carrer Fortuny ho estudien. Altres han anat a informar-se. Lut Martí, del Plural, veu positiu «que es normalitzi una mica i no haver de demanar permís cada vegada», com han fet fins ara. Però afegeix: Pels temps que som no és fàcil [pagar la taxa] però al menys només serà un cop i ja està».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top