Arxiu

Roberta Piket, jazz novaiorquès al cicle del pub Griffin

És la primera dona pianista que ha editat un disc com a líder al prestigiós segell Criss Cross (Unbroken Line, 1997) i al seu historial de col·laboracions brillen noms com David Liebman, Rufus Reid, Michael Formanek, Lionel Hampton, Mickey Roker, Billy Mintz, Harvey Wainapel, Eliot Zigmund, Benny Golson o la BMI/NY Jazz Orchestra.
Roberta Piket, que abans d’ahir actuava al Jamboree de la Plaça Reial de Barcelona, obre avui (22.30h) el mes de març d’actuacions setmanals de jazz al Griffin amb un trio que completen el contrabaixista japonès resident a Catalunya Masa Kamaguchi i el bateria català David Xirgu.
Segons explicava ahir Kamaguchi a D.S., el repertori del grup es centrarà en estàndards però de tall modern: Chick Corea, Wayne Shorter, Herbie Hanckock i també Thelonious Monk, per exemple.
És el tercer cop que el contrabaixista acompanya aquesta reputada pianista i inspirada compositora elogiada pel seu ‘swing’ i el seu ímpetu interpretatiu, així com un concepte musical «al marge de les fronteres estilístiques».
Vinguda per uns dies de Nova York –és originària de Queens–, Roberta Piket acostuma a posar els seus discos als primers llocs de les llistes de les revistes de jazz. Va gravar September of Tears al Japó amb Rufus Reid i Billy Hart. Per a Love and Beauty,  editat el 2006, va comptar amb el baixista Ratzo Harris i el bateria Billy Mintz. La faceta amagada de cantant de Roberta
va finament fer-se pública
amb aquest treball. Més recentment ha publicat Colors, que inclou sorpreses com
un ‘scat’ improvisat amb el piano o ella tocant l’orgue B3.
A més té un grup curiós, el Nabokov Project, on ha musicat poemes de Vladimir Nabokov amb un violí, una mezzo-soprano, percussió i un narrador.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top