Arxiu

Una excursió emocionant

El passat dia 15 de març, vam participar a la sortida que fa l’Ajuntament per la gent gran de Sabadell, organitzada per en Josep Mª Elias de la Unió Excursionista Sabadell (UES). Cal dir que són unes excursions molt ben portades en les quals tots els participants ens hi sentim molt bé. Aquest mes se n’han fet tres dies, el 13, 14 i 15.
El recorregut de 9 quilòmetres té el seu punt culminant a l’ermita de Sant Cristòfol del Bosc, que pertany al municipi de Llambilles (al Gironés), on s’acaba la caminada.
El grup que hi va anar primer, el dia 13, en arribar a l’ermita va trobar que aquesta tenia la porta destrossada, comprovant que hi havien entrat alguns salvatges i van anar a presentar la denúncia corresponent a Llambilles.
Quan hi va anar el segon grup, el dia 14, van veure que la porta no hi era ja que l’estaven reparant i van saber que havien desaparegut dues talles: la de Sant Cristòfol i la de la Mare de Déu de la Salut.
L’endemà, dia 15, la porta ja estava reparada i ben tancada. Mentre estàvem fent l’avituallament i reposant, el senyor Cendra estava buscant espàrrecs per l’entorn de l’ermita i es va trobar, amagada per les gatoses, la talla de la Verge de la Salut. Vam creure que pels voltants també hi podria haver l’altra imatge. I així va ser: vam recuperar també la talla de Sant Cristòfol.
Llavors, després de fer les fotos corresponents, es va organitzar quelcom insòlit, semblava una processó de tot el grup de sabadellencs portant les dues imatges fins a Llambilles.
En Josep Mª Elias va comunicar la troballa. A l’arribada, vam  comunicar-ho als Mossos d’Esquadra, que van voler saber tota mena de detalls.
Es van col.locar les imatges davant de l’Ajuntament, va venir l’alcalde i en Josep Mª va explicar com havia anat tot. Llavors l’alcalde ens va donar les gràcies a tot el grup de Sabadell per haver recuperat les imatges ja que al poble estaven molt preocupats per la seva pèrdua.
Per acabr aquest acte inesperat, tots plegats vam cantar el nostre himne a la Mare de Déu de la Salut.
Crec que mai més a la vida podrem experimentat els sentiments que vam tenir el passat dia 15.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top