Arxiu

«Libiamo…» però amb humor

Més que òpera en texans, aquesta seria una òpera amb… nas de pallasso. I és que Operetta, que va merèixer el Premi Butaca al Millor Espectacle Familiar i és un dels finalistes de la quinzena edició dels Premis Max de teatre com a espectacle revelació, pren els grans èxits de la lírica per fer-los arribar a un públic ampli a base de gags i un gran ventall de personatges, ballarins, pallassos, gegants i titelles.
Tot amb la màxima qualitat musical, però. Les seves versions a cappella de la marxa triomfal d’Aida (Verdi), la Casta diva de Norma (Bellini), l’Habanera de Carmen (Bizet), el cor dels esclaus de Nabucco (Verdi), o el cor dels pelegrins de Tanhäuser (Wagner) estan destinades a agradar tant els melòmans exigents com els que van a descobrir l’òpera.
Gira d’èxit
Dirigit per Jordi Purtí, i amb direcció musical de David Costa, Operetta arriba avui (21h.) al teatre municipal La Faràndula en el marc d’una gira que està recollint elogis arreu des que va començar l’octubre passat. Abans es va presentar a Girona, el Teatre Nacional de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu.
Els intèrprets de Cor de Teatre serveixen amb una trepidant acció teatral -hi surten tramoistes, il·luminadors, sastres, actors…- aquesta «delirant visió de la música coral» que porta la polifonia vocal més enllà dels seus límits.
La majoria dels arranjaments són de Pere Mateu Xiberta i altres, d’Esteve Palet Mir. Els cors, àries i obertures d’òpera del repertori prenen aquí una altra dimensió, combinant el llenguatge de la música vocal i el del teatre gestual en un Libiamo ne’lieti calici que és qualsevol cosa menys estàtic.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top