Arxiu

Manteniment constant de la ciutat

En resposta a la carta publicada el passat 23 de març en aquesta mateixa secció, m’agradaria fer constar que lamento no estar d’acord amb la sensació que té de deixadesa de la ciutat el senyor Bernardí Espona, ja que en cap cas no s’han rebaixat els nivells de neteja a Sabadell.
Sí que és cert que, com ha estat sempre, els diumenges no hi ha servei de recollida i que els serveis de neteja en cap de setmana són més reduïts, però això no representa un increment de brutícia i menys de deteriorament.
Quant al manteniment de la via pública, vull dir que l’arbrat viari té un seguiment i estudi per part dels tècnics de jardineria. La poda de l’arbrat es fa durant tot l’any i no només durant l’hivern. De vegades, s’ha de dur a terme quan els brots estan en verd, per eliminar els que han sortit després d’una poda molt intensa i sempre després de la valoració del tècnic corresponent.
Cal recordar que la poda no cal fer-la de manera sistemàtica any rere any, atès que pot provocar ferides als arbres i perjudicar-ne l’estat fitosanitari. Precisament per aquesta raó enguany no hi ha prevista cap actuació en els arbres de la Rambla, del carrer de Calderón i de Samuntada.
Vull aclarir, a més, que una de les raons principals de podar l’arbrat és a causa del creixement de les branques, ja que entra en conflicte amb edificis, senyalització viària i, fins i tot, el trànsit. Altres factors que també es tenen en compte per a la valoració són els problemes estètics, de sanitat i de seguretat per al ciutadà.
Un darrer aspecte que m’agradaria puntualitzar de l’article signat pel senyor Espona són les funcions dels inspectors d’Espai Públic, entre les quals hi ha la de detectar les incidències de la via pública per tal d’informar directament els serveis tècnics corresponents mitjançant petició/ordre de treball. Així mateix, aquest personal fa posteriorment el seguiment de la correcta execució de les sol·licituds.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top