Arxiu

Mostra de cinema «Made in Catalunya»

«Eva», de Kike Maíllo

El 10 d’abril arrenca a l’Imperial la II Mostra de Cinema Català a Sabadell, que Cineclub organitza amb l’epígaf «Made in Catalunya» per donar cabuda no només les pel·lícules rodades en català. Els directors Kike Maíllo i Pere Portabella han confirmat la seva assistència.

El segon any que Cineclub Sabadell assumeix la Mostra de Cinema Català a Sabadell s’obre el 10 d’abril amb Eva, de Kike Maíllo –director que serà present a la sessió– i inclourà, fins el 19 d’abril, Pont de Varsòvia, de Pere Portabella; La mosquitera, d’Agustí Vila; Cinema a la fi, de Meritxell Soler; un Especial Made in Sabadell amb tres curtmetratges de directors locals; El mar, d’Agustí Villaronga; i Passi el que passi, de Robert Bellsolà.
A més de Maíllo, i pendents encara de confirmacions i de si Ventura Pons podrà ser-hi finalment (en principi serà a Xicago), sembla que vindran a Sabadell Agustí Vila, Lluís Miñarro (Eddie Saeta), Robert Bellsolà i el productor del film Eva, Toni Carrizosa.
Cal recordar que el tècnic en so directe sabadellenc Jordi Rossinyol Colomer va ser nominat als premis Gaudí per Eva, justament.
Aquesta producció d’Escándalo Films, que es passarà el 10 d’abril (20h.) en la versió catalana als Cinemes Imperial, explica una història en un futur no gaire llunyà en què els éssers humans conviuen amb criatures mecàniques.
L’endemà és la sessió de Pont de Varsòvia (21h.), film de Portabella datat el 1989, l’any de la caiguda del Mur de Berlin.
Dijous, dia 12, es passa a l’Imperial La mosquitera (2010), on Agustí Vila presenta un matrimoni en crisi, el d’Alícia i Miquel: ella es desviu per tenir cura dels altres i ell se sent aclaparat per la vida que porta.
Taula rodona
La del 13 d’abril és l’única sessió programada al Casal Pere Quart, amb Cinema a la fi, de Meritxell Soler (20h.), de la productora de Ventura Pons Els Films de la Rambla, i una taula rodona (21.30h.) sobre «Produir a Catalunya, reptes i oportunitats». Amb l’absència dels anunciats Joel Joan i Ventura Pons, queden per confirmar els participants definitius al costat de Toni Carrizosa.
El 17 d’abril es torna a l’Imperial per veure Torrella, una vida pel cinema, de Sergi Rubió; Ràdio Taxi, de Jordi Bueno; i ¿Pq? ¿Pq? de Kim Herrero, dins el monogràfic de cinema fet  Sabadell.
El mar, d’Agustí Villaronga, i Passi el que passi, de Robert Bellsolà, tanquen la Mostra els dies 18 i 19, respectivament.
El president de Cineclub Sabadell, Antoni Carné, i el regidor de Cultura, Joan Carles Sánchez, van presentar el cicle dimecres passat amb la satisfacció de poder consolidar «l’única mostra de cine català que hi ha aquest any a Cataluya», va remarcar Carné.
Sánchez va avançar que l’Ajuntament prepara «línies de treball» relacionades amb el cinema en la seva política cultura, especialment amb la xarxa de  biblioteques.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top