Arxiu

Treballem junts per Sabadell

En resposta a l’article publicat el dijous 22 de març en aquest D.S. i signat pel Secretariat de la FAV de Sabadell, tinc algunes consideracions a fer.
D’una banda, vull remarcar el gran paper que a Sabadell ha tingut i té el teixit associatiu (+700 entitats) i, especialment, de l’orgull que sentim els sabadellencs i sabadellenques de la ciutat que avui tenim. Una ciutat que, en bona part, l’han configurat aquests col·lectius.
De fet, penso que hi ha una cosa que ens uneix a tots per sobre de qualsevol altra: l’estima per la nostra ciutat i l’orgull de ser sabadellencs.
Ara, bé, també és cert que cada associació de veïns treballa i fa el millor per al seu barri. A l’Ajuntament li correspon fer-ho a tots els barris i amb la responsabilitat de prioritzar.
Estem vivint un moment difícil, ja que les circumstàncies econòmiques obliguen a prioritzar les despeses cap a l’àmbit d’atenció social. Per aquesta raó algunes de les aportacions que, fins a la data, feia l’Ajuntament a les diferents associacions de la ciutat s’han hagut de reduir.
La manca de recursos i la incertesa respecte a les aportacions d’altres administracions estan marcant les nostres decisions, tal com ho ha estat l’elaboració d’un pressupost de crisi.
En l’actual conjuntura econòmica, doncs, seria recomanable que les associacions, en general, abracessin noves fórmules de finançament.
De fet, les entitats com a organitzacions, i les persones que les formem, són capaces d’afrontar els nous reptes basats en una nova forma de relació, d’organització, de cooperació i innovació que planteja la societat actual.
És el moment, doncs, de trobar nous models de treball conjunt entre les administracions, el món associatiu, el ciutadà, els agents socioeconòmics… tots plegats com a peces imprescindibles.
D’altra banda, he de dir que des de l’Ajuntament ha ofert solucions al problema del local que menciona la FAV. Solucions que, si més no a curt termini, passen per compartir espais amb altres entitats (les quals hi estan d’acord).
L’exclusivitat en la utilització del local és pròpia de temps passats i un luxe que a hores d’ara no ens podem permetre.
Per últim, apunto que en cap moment la voluntat municipal passa per acabar amb la feina de les entitats, ni amb la seva tasca. Ben al contrari. Creiem que, precisament, ara és el moment de treballar en xarxa, de manera conjunta. Unint les nostres forces. Perquè estem convençuts que entre tots podrem afrontar el futur amb millors garanties.
Tots els que formem la societat, en una o altra responsabilitat, som servidors de la col·lectivitat, i el que fem, sigui treballar en una fàbrica, en un despatx, atendre en una botiga, estudiar o cuidar de la nostra família, TOT, és un servei a la societat. La construïm entre tots.
Per aquesta raó estic plenament convençut que amb la feina del teixit social  arribarem allà on no pot fer-ho l’Administració.
Us proposo que continuem treballant junts. Junts per Sabadell. La ciutat ho necessita.

Comentaris
To Top