Arxiu

Jazz, sessió de monòlegs i el pop electrònic de Mar Abella al Griffin

Josep M. Merseguer Trio

En plena Semana Santa el Griffin obre aquest dijous el mes d’abril del seu cicle de jazz en viu i ho fa amb el trio del pianista Josep M. Merseguer, acompanyat al contrabaix per Marc Camero i a la bateria per Cesar Martínez (La Segarra, 25; 22.30h.).
Segons pròpia definició, el grup ofereix «una amalgama de conceptes sonors, adaptant els estàndards de jazz, pop, música popular, etc., així com les seves composicions originals, cercant la lliure improvisació com a denominador comú».
De recent formació, el trio inclou al repertori temes com Over the rainbow (H. Arlen), Fall (W. Shorter), Can’t by me love, Michelle (The Beatles), Message in a botlle (Sting), Menorica, o l’original Monkada, que signa el propi J.M. Merseguer.
Trajectòria
El pianista barceloní té una àmplia trajectòria en diferents estils musicals. Format al Taller de Músics, en diversos seminaris (com el de jazz llatí i improvisació impartit pel gran  Michel Camilo) i becat per el Seminari de Jazz a Mukron (Bèlgica), ha acompanyat artistes i formacions com Anna Luna, Ivete Mattos, Katty Autrey, Maria Cinta, el grup nordamericà The Drifters, La Trafic, el grup senegalès Sora, la formació de música brasilera Saravah, Aljosa Mutiç, Jon Robles, Jorge Serraute,  Christian Koxholt’s,Carles Pineda, Marc Cuevas, Childo Tomás, Giullia Valle, Daniel Levy, Uli Glaszmann…
També ha tingut l’oportunitat d’acompanyar Sergio Dalma, Bertín Osborne o Maria Jimenez en shows televisius, el que demostra la seva versatilitat.
Actualment compagina el seu trio de jazz i la seva participació a l’Anna Català Grup amb la composició i la seva tasca docent a l’escola Fusió de Sant Cugat de Vallès, al departament de jazz i música moderna.
Divendres monòlegs i dissabte Mar Abella
El cicle de monòlegs dels divendres tampoc s’atura, i a més amb un doble cartell. Els dos convidats al pub de Ca n’Oriac (23.30h.) són Cristina Irish i Jose Bailón.
Per rematar la setmana, dissabte el cicle de concerts porta la sabadellenca Mar Abella amb material nou. La compositora, cantant, produtora i DJ sabadellenca es mou en un «electropop» d’amplis matisos al seu treball Abans, disc editat el 2011 pel segell Black Cat Recordings junt amb Natteam Media.
Abella ha explicat, a més, que estrenarà quartet al Griffin. L’acompanyaran Jordi Cullell a la guitarra, Gerard Cantero al baix i Oriol Cases a la bateria. El disc, però, de moment només es troba en edició digital a iTunes, Beatport i altres portals, tot i que s’ha fet un tiratge limitat en edició fisica, que només es pot adquirir als conçerts i a Discos Paradiso de Barcelona.
Més endavant Abella té previst presentar el CD a la galeria del Raval de Fora La Mirada Art de Butxaca i pel maig ja tindrà nou videoclip, coincidint amb el llançament  oficial del que és la seva tercera entrega dicogràfica després de l’àlbum M.A. i l’EP Automàtic (www.marabella.es).

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top