Arxiu

El «Tots junts vencerem» de Roslyn

Produïda pel músic sabadellenc Jordi Guillem, la cantant de Houston (Texas) Roslyn ha gravat en català La casa del sol naixent, Tots junts vencerem o Escolta-ho en el vent, entre altres melodies emblemàtiques dels 60 i 70 en plena efervescència de la ‘cançó protesta’. Aquest divendres les canta amb una sòlida banda al Teatre Sant Vicenç (22h.; 12 euros).

Cantar en català clàssics populars dels anys 60 ha sortit «de manera natural», comentava ahir Roslyn, que ja va presentar el seu disc, «Què se n’ha fet d’aquelles cançons…», a Sant Feliu del Racó i aquest divendres el porta al Sant Vicenç per certificar la seva actualitat.
«És un moment perfecte per recuperar aquests cançons, la història es repeteix –deixa anar–. En el context actual la gent necessita recordar el seu missatge», assenyalava ahir  la vocalista a D.S., detacant la «força positiva» de l’himne We shall overcome (Tots junts vencerem) o Colors, que «et dóna ànims, et fa respirar fons i sentir-te millor».
Després de la tasca de promoció a ràdio i televisions, molts assajos i «molta feina», Roslyn cantarà amb Tòfol Martínez i Jordi Guillem (guitarres elèctriques), Nicky Almendros (baix), Xavi G. Cabré (piano i teclats) Agustí Borrell (bateria i percussió) i la novetat de la violinista Anna Pellicer. «És perfecta, aporta tot el que necessitem», en diu Roslyn. «Ella ve del clàssic i del country», afegeix.
De tots els membres es pot destacar, a més del nivell, «la versatilitat», destaca Jordi Guillem, ja que venen d’estils diferents com el blues, el rock, el jazz o el ‘latin’ i han hagut d’adaptar-se al registre de la Roslyn.
Ella veu coherent i oportú que siguin uns músics catalans els que l’acompanyin. Al repertori figuren, a més de les citades, La guerra cruel, Paff, el drac màgic, La vall del riu vermell, No tardis Jack i L’hora dels adéus. El seu repàs s’acabarà amb dos temes en anglès en plan ‘jam’.
Pel productor amb experiència als EUA, Jordi Guillem, l’important d’aquestes i altres versions que ja estan preparant –inèdites en català– és que tinguin molt missatge. «És el 50 per cent de la cançó».
Roslyn s’ha passat «tota la vida cantant, sempre ha estat el primer per mi, encara que hagi comportat patiment i sacrifici». Per Guillem, «fer música no és difícil, però cal dedicació, perseverança i ambició. És una feina de 24 hores, no un ‘hobby’ de cap de setmana.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top