Arxiu

El Dia de la Dansa mobilitza uns 1.600 ballarins i prop de 40 escoles i entitats

L’Esbart Sabadell Dansaire ha organitzat una setzena edició del Dia Internacional de la Dansa que inclou una gala de dansa clàssica (aquest dissabte a les 21h. a L’Estruch) i diumenge la Trobada de Country al Parc de Catalunya i l’àmplia mostra de dansa a la plaça del Dr. Robert. Tot plegat mobilitzarà uns 1.600 ballarins.

«Jo crec que la dansa pot ser una de les formes d’expressió més honestes, per això hem de valorar-la i conservar-la: perquè quan la gent balla, ja sigui en una funció de ballet, una lluita de hip-hop, un espectacle contemporani underground, o a la discoteca, rarament diuen mentides o es posen una màscara».
Són reflexions de Sidi Larbi Cherkaoui en el seu missatge del Dia Internacional de la Dansa d’enguany, on el ballarí i coreògraf belga de dansa contemporània conclou: «No es tracta d’oblidar els problemes de l’any 2011, ans al contrari, d’enfrontar-nos-hi de forma creativa (…) Dansem per trobar l’honestedat i transmetre-la, per reflectir-la i celebrar-la», convida.
La contribució de les entitats i escoles de dansa de la ciutat en aquest sentit es concentrarà en l’acte de dissabte al vespre a L’Estruch i l’endemà diumenge tot el dia a l’aire lliure.
Gala de Dansa Clàssica
A la Gala de Dansa Clàssica (21h.; 5 euros) –organitzada per l’Esbart Sabadell Dansaire amb el suport d’AEDA (Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades)– hi participen Color Dansa, Escola de Ballet Ma. Cinta de Manlleu, Escola de Dansa Isabel Porcar de Barcelona, Escola de Dansa Stils i The Company Escola de Dansa.
La jornada dominical arrencarà el matí, a la plaça de l’Argub, amb la 6a Trobada de Country de Sabadell-Memorial Pere Barriuso, que, com cada any, organitza l’Associació Country Sabadell–Amics Pere Barriuso.
Mostra dominical
Mentrestant, l’escenari de la Plaça de Dr. Robert aixecarà el teló a les 11.15 hores amb la mostra de dansa, que a les 13h. pararà un moment per fer la lectura del missatge de Sidi Larbi Cherkaoui pel Dia Internacional de la Dansa 2012, a càrrec de Jenny Poquet Hita, presidenta de l’Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades.
La plaça es reactivarà a les 17h. amb més i variades coreografies d’un total de 32 entitats i escoles de dansa de Sabadell i 6 més de les comarques de l’entorn.
Versots per Pere Quart
A les 19h. hi haurà ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània (organitzada per l’ACF Sabadell Sardanista) i a les 21h. una cloenda especial del Ball de Diables de Sabadell, ja que recorden el 25è anivesari de la mort de Joan Oliver «Pere Quart» amb uns versots especials «In Memoriam». «Sempre ens hem sentit identificats amb l’esperit satíric i mordaç de  l’obra i la personalitat den Joan Oliver –diuen els Diables–. També amb el seu inconformisme i rebel·lia contra  el  poder establert, i per això hem trobat a faltar la poca rellevància donada a aquest esdeveniment a la ciutat a un dels seus fills més il·lustres».

Unes escoles es senten «excloses»
Les escoles de dansa Bots, Mònica Escribà, Parc i Na Martha han enviat una queixa per sentir-se «excloses» de la Gala de Dansa Clàssica d’avui a L’Estruch després d’haver-hi participat duant més de 10 anys. També lamenten la «desinformació» de l’organització, el mètode de selecció i el fet que, de les escollides, «només dues són de Sabadell ja que la tercera ni tan sols ha obert les portes». Per això expressen el seu «disgust i desil·lusió».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top