Arxiu

Avui em toca estimar

Així començava el dia Sant Charles Focauld, amb aquest lema, el qual tenia escrit en el despertador. Personalment m’ha fet pensar moltíssim pel seu grau de significat.
El mot d’estimar va tan enllà, que sobrepassa el límit material, a la sublimació espiritual.
He conegut casos, els quals m’han impressionat profundament. Molts d’ells, amb una notable manca de fe, han demostrat de forma innata en el seu entorn, un sentiment d’estimació admirable. De manera inconscient, degut a la seva formació religiosa, són capaços de tenir un concepte d’amor, generositat, ajut, etc… veritablement inexplicable.
Aguantar mirades despectives, agressions verbals i fins i tot físiques, sempre amb un somriure. No és gens fàcil, tenint en compte que molts d’ells ofeguen el seu plor immens en una gran soledat.
Éssers, que la seva capacitat d’estimar, és com una au que vola lleugera, vers un infinit de llibertat i d’esperança. Són fets que m’han tocat el cor, arribant a la conclusió que la fe, millor dit, saber estimar, pot franquejar barreres, identificant-se igual, o més, que els que ens considerem cristians.
Demano a Déu que aquestes persones arribin un dia a ser conscients de la gran veritat que demostren, en el desenvolupament solidari, ple d’amor, humanitat i generositat.

Comentaris
To Top