Arxiu

Menys llums

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, davant la mesura adoptada per l’Equip de Govern de la ciutat amb l’apagada de llums en espais públics manifesta el següent:
Que la mesura sembla motivada per criteris econòmics (reduir els costos del consum elèctric), i lamentablement no tant per criteris de sostenibilitat (implantar un consum responsable en l’enllumenat públic) perquè, en aquest cas, la racionalització del consum elèctric s’hagués dut a terme fa temps.
Que és probable que determinats espais públics de tinguin un excés d’il·luminació conseqüència d’un erroni dimensionat, i que calgui corregir aquest error de càlcul, ajustant la il·luminació a les necessitats reals de l’espai que es tracti.
Que l’aplicació de la mesura, requereix un estudi de cada cas en particular per evitar mals majors, perquè d’aplicar indiscriminadament, d’una part es pot estar privant a la ciutadania d’un espai per al lleure durant horari nocturn i més en temps d’estiu i, per altra, pot fomentar un augment de la inseguretat ciutadana en determinades zones de la ciutat.
Sobre això, la FAVS expressa el seu desacord a que aquest tipus de mesures s’apliquin sense informar prèviament la ciutadania i que no es demani l’opinió de les associacions de veïns que, en definitiva, són els que coneixen el territori i la seva problemàtica, perquè l’aplicació de la mesura no generi problemes col·laterals no desitjats.
La FAVS pensa sol·licitar informació a l’Ajuntament sobre els espais als afectats la mesura i, si s’escau, proposar les modificacions necessàries per racionalitzar-la i evitar situacions de malestar entre la població per l’aparició de nous brots d’inseguretat ciutadana.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top