Arxiu

Tòfol Martínez clou la gira catalana de «Hallelujah» al Griffin

Tòfol Martínez i Josep Buch, a la gravació de «Blues a l’Estudi» per TV3

A més de les seva feina de producció i com a músic acompanyant d’artistes de primera línia del pla nacional, el guitarrista sabadellenc Tòfol Martínez manté viva la seva passió per la música negra amb projectes propis.
Un d’ells és Hallelujah, disc que va gravar fa més d’un any amb temes que l’han acompanyat tota la vida: Ray Charles, Buddy Guy, Jimmy Reed o B.B. King, entre d’altres. Hi ha blues, és clar, però també un toc molt soul i altres matisos.
Gravat amb un so impecable amb músics com Josep Buch, Marc Buch, Lluís Coloma o Jordi Farrés, ja el va presentar el gener al Griffin i l’ha rodat arreu de Catalunya.
Aquest dissabte, 2 de juny, torna a aquest veterà pub de Ca n’Oriac (La Segarra, 25; 23.30h.) en el que representarà el comiat de la «gira» i l’acompanyaran Manolo López –un dels primers baixistes que va tocar en formacions blueseres de Tòfol Martínez) i Agustí Borrell, de Cadaqués, a la bateria.
Aviat a Holanda
El guitarrista, que treballa al seu estudi a Tossa de Mar, torna a la seva ciutat poc després de figurar com a cap de cartell del quart Primavera Rock Festival de Cadaqués. Aquí, i també a Tossa, tornarà aviat (del 22 al 24 de juny) per acompanyar la Alberto Gulias Blues Band.
Poc després creuarà fronteres: a finals de juny presentarà el disc a Holanda acompanyat de la banda de Marco Cinelli.  Entre el 12 al 16 de juliol tornarà a tocar a Canàries (Las Palmas i, com a novetat, Lanzarote i Tenerife), i tot seguit serà al Festival de Blues de Cazorla. Allà presentarà Hallelujah en format banda (amb Los Gumbo Blues Band de Canàries) i també un segon disc, el que ha gravat a dúo amb Alberto Gulias (From Tossa to Bentaiga), on reuneixen clàssics dels anys 30 i 40 interpretats amb harmònica, guitarra acústica, dobro, mandolina i acústica de dotze cordes.
«Blues a l’Estudi» a TV3
Per últim, Tòfol Martínez sortirà actuant en directe per TV3 («Blues a l’Estudi») amb Josep Buch al baix, Marc Buch a la bateria i Lluís Coloma al piano i el Hammond, amb un repertori d’originals del propi Tòfol Martínez. Hi avança, ha explicat, composicions pròpies en català que ja prepara pel seu proper disc.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top