Arxiu

Bernat Borràs, el Kurt sabadellenc

Foto: CARLES CASCÓN

La producció espanyola del musical Sonrisas y lágrimas ha passat per Sant Cugat amb 5.157 espectadors per a les set funcions: un espectacular 98 per cent d’ocupació. Un dels intèrprets era el sabadellenc de 13 anys Bernat Borràs Salvador, escollit com a Kurt en un càsting amb 160 candidats. Tota una experiència.

Ha actuat a Oliver Twist (el seu debut amb 9 anys) i Mary Poppins (amb 12 anys) amb el grup Tatxa, estudia a l’Escola de Música Creu Alta i fa ballet, claqué, hip-hop i jazz a l’escola de dansa Ritme. Alumne del col·legi Sagrada Família i membre del taller de teatre del Sant Vicenç des de fa sis anys, Bernat Borràs Salvador té molt clar, als seus 13 anys, que «de gran vull ser actor» i espera entrar a l’Institut del Teatre.
De moment, ja ha viscut una experiència irrepetible per la porta gran amb el musical Sonrisas y lágrimas, anunciat com la major producció en gira per Espanya – 26 artistes, orquestra de 10 músics, 22 canvis d’escenari, 140 vestits diferents en escena, 250 focus d’última tecnologia, 6 tràilers de 30 tones…–, que arribava a Sant Cugat el 24 de maig amb l’elenc madrileny excepte els tres nens més petits de la família Von Trapp, pels quals es va escollir un càsting local de nou nois i noies per fer torns a les set funcions. La raó és simple: amb aquesta edat no poden anar de gira.
Veus vallesanes
Bernat Borràs va ser un dels afortunats, junt amb les santcugatenques Mònica Maranillo i Marta Chillón: va entrar als 60 escollits al primer càsting entre 160, i a la fase final va passar un càsting-taller de 10 hores en tres dies. Una setmana de descans i, després de 3 dies d’assajos de 5 a 9 del vespre, cantava el paper de Kurt al teatre-auditori. «Començàvem a assajar dilluns i dijous ja estrenàvem», recorda. El seu pare, Albert, deixa anar: «Això un adult no ho faria, dèiem tots».
Unes marques al terra de l’escenari per situar-se a cada cançó i l’ajuda subtil dels germans titulars («t’agafen de la mà i la premen quan has de parar», revela el Bernat) feien que tot quadrés. Però cal recordar que les cançons de Richard Rodgers i Oscar Hammerstein de The sound of music –6 Tony, 5 Oscar i 2 Globus d’Or– són conegudes però no pas senzilles. «Hi ha moltes veus», corrobora el Bernat, que d’alguna manera estava predestinat a debutar amb aquest musical. «De petit vaig veure la pel·lícula i el meu avi era aficionat a clàssiques com aquesta».
A més, amb la família han vist musicals a Barcelona, Londes i París. El Rey León, Oliver Twist o Billy Elliot, que té alguna cosa a veure amb ell, ja que va deixar el tennis per la dansa. «Sé que a l’escola deien coses de mi…». Però tant li fa. Quan va entrar a Ritme, de Cristina Allande, «esperava disfrutar amb el hip-hop i el claqué, però el ballet i el jazz també m’agraden molt».
A Sonrisas y lágrimas cada nen tenia tres persones al seu costat (modista, maquilladora i acompanyant). «Ens han ajudat molt tant a dins com a fora de l’escenari». Un somni.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top