Arxiu

«Sabadell, Festa i Tradició» es bolca pel cant coral

Societat Coral Estrella Daurada, l'any passat (Foto: J. Pelaez)

La inauguració de l’exposició «Sabadell i el cant coral» dóna el tret de sortida, avui (19.30h) al Casal Pere Quart, dels actes del cap de setmana de «Sabadell, Festa i Tradició». La trobada de la federació Sabadell Cultura dóna enguany el protagonisme al cant coral claverià.

Una variada mostra de danses, trabucaires, aixecada de castells, cantades de corals, gralles o sardanes, a més dels habituals protagonistes dels correfocs i cercaviles, prendran els carrers entre avui i diumenge en la 7a edició del «Sabadell, Festa i Tradició».
La trobada de la cultura popular i tradicional estarà vertebrada pel cant coral claverià, així que «serà una bona ocasió per comprovar la qualitat de les corals de la ciutat i també de les convidades a la festa», va assenyalar ahir en la roda de premsa Jaume Manyosa, president de la Federació Sabadell Cultura.
L’oferta és àmplia i no faltaran les populars passejades a cavall, que s’ofereixen gratuïtament diumenge al matí i «són un èxit en cada edició», ha recordat Manyosa.
L’exposició sobre Sabadell i el cant coral, cedida per la Federació de Cors de Clavé i organitzada per la Coral Estrella Daurada, obre avui el programa amb la inauguració a les 19.30h. Es podrà visitar fins el dia 17.
Tot seguit, al mateix edifici de la Rambla, l’escriptor i estudiós Lluís Subirana presentarà el «Sabadell, Festa i Tradició» amb la intervenció «La música i els inicis del cant claverià al Sabadell dels segle  XIX». La jornada es clourà amb l’assaig obert dels Castellers de Sabadell a les 21h. al Passeig de la Plaça Major. La colla serà diumenge al migdia a l’aixecada amb els Marrecs de Salt i els Xics de Granollers.
Dissabte hi haurà el correfoc (21h.) i les danses al carrer (22.30h) i el concert d’Amalthea (24h.) a la Pl. del Dr. Robert. Diumenge les corals prendran la Rambla (11h.) i la Plaça del Dr. Robert (13h.), i a la tarda (18.30h) cantaran l’Estrella Daurada, Chorus Vénéris i al Castellterçol al Principal.
La Mostra d’entitats al Passeig, els trabucaries, les gralles, les sardanes o el cercavila infantil i juvenil (19.15h) són altres al·licients.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top