Arxiu

Un ‘sapeur’ a la meca parisenca

Rodatge de «Dimanche à Brazzaville» al Congo (foto: A. Monés/E.Bach)

Els directors sabadellencs Adrià Monés i Enric Bach continuen afegint premis i festivals al seu documental Dimanche à Brazzaville, que creua les històries d’un músic, un elegant ‘sapeur’ i un lluitador en un cap de setmana a la capital de la República del Congo.
Seleccionat a Montecarlo
Recentment ha estat un dels 10 seleccionats a Montecarlo a l’URTI Grand Prix del Documental d’Autor, entre unes 150 produccions de 81 països.
«És un premi molt prestigiós on presenten documentals televisions de tot el món i nosaltres hi anàvem amb TV3», explica Adrià Monés a D.S. Un nou reconeixement per un film premiat al MiradasDoc, al DocsBarcelona o el WorldFest de Houston i emès a France Ô, Al Jazeera, Austràlia o a cadenes de Suècia, el Magrib  i Portugal, com ja s’ha anat ressenyant a aquestes pàgines.
La novetat és que el seu documental tindrà aviat una segona part… a París. Allà estan convidats, el 16 de juny, a un casament d’un cèlebre ‘sapeur’ (membre de la SAPE, que rendeix culte a l’elegància en el vestir i les bones maneres i ambienten les festes) i esperen l’arribada d’Yves Saint Laurent, sobrenom del ‘sapeur’ que protagonitza Dimanche à Brazzaville.
De Brazzaville a… París
«Filmarem el primer viatge de l’Yves a París, la seva meca i paradís particular, i el seguirem per la ciutat i el casament a Sarcelles, als afores de París, on s’espera l’arribada de més de 2.000 ‘sapeurs’…», explica Adrià Monés, que espera contactar amb la marca Yves Saint Laurent i la Fundació Pierre Bergé, que continua amb el llegat del dissenyador francès, per poder filmar un prometedor encontre amb el congolès.
Serà obligada la passejada pel districte de Château Rouge, el circuit de la SAPE (Société d’Ambianceurs et de Personnes Élégantes) però també la descoberta de «la vida real dels inmigrants africans» a França.
«La història de l’Yves tenia tanta força que teníem por que eclipsés les altres del documental, i així va ser –diuen els directors sabadellencs.– Ara li  volem donar tot el protagonisme». Només falta esperar que obtingui el visat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top