Arxiu

Descontrol horari, poc públic i queixes dels veïns al Dia de la Música a L’Estruch

Actuació de The Meerkat Troops (foto: J. Peláez)

Música i (Ajuntament de) Sabadell formen un matrimoni amb problemes de convivència, cosa que es va posar de relleu altre cop dissabte passat en la celebració del Dia Internacional de la Música.
La jornada va començar tranquil·la el matí al Mercat Central, però ja amb algun malentès: l’Ajuntament havia anunciat només disc-jòqueis però en realitat, a més de DJ Amenizando, tocava també el saxofonista sabadellenc Àlex Martos i el duo de folk-rock-country americà Monterrey, que tampoc eren DJs sinó els coneguts guitarristes locals Oest i Jordi Mourelo.
A la tarda, els joves músics de l’Orquestra de Cambra de Sabadell, dirigits per Carles Valls, van fer aturar alguns vianants al carrer Sant Quirze amb les subtileses de Pavane, de Fauré, la Don Quichotte suite de G.Ph. Teleman i una suite d’Ennio Morricone arranjada per Guillem Pareja. Una curta però agradable sessió de clàssica tot i l’inevitable brogit urbà.
Cap a les 8 del vespre tocaven grups de rock de la Coordinadora de Músics de Sabadell al pati de L’Estruch, on es van queixar del «descontrol horari» per part de l’Ajuntament, que  a més no els va deixar endollar les neveres del bar i van haver de portar un generador. Els «canvis a última hora» es van agreujar amb queixes dels veïns des que a l’inici de la tarda es sentien les proves de so. Al final van acabar abans del previst i sense l’anunciada ‘jam-session’.
Bandes emergents
Malgrat això, va ser una bona ocasió per tastar algunes de les noves bandes emergents de la Coordinadora, amb el millor èxit de públic per The Meerkat Troops i també elogis per The Effervescent Elephants. Stereocode i Southern Bastards tampoc van estalviar energia i tots van marxar satisfets i amb «molt bon rotllo» entre ells, segons ha explicat Jordi Mas, president de la Coordinadora.
Va quedar de manifest, però, la minsa resposta del públic, una de les causes que s’anul·lés la jam-session. Des de la Coordinador es lamenta, justament, que els músics de l’entitat no van a escoltar els altres grups, una realitat que convida a la reflexió.
Jordi Górriz, bateria de Stereocode, destaca «l’experiència molt bona quant al lloc i al so, però potser el concert no es va anunciar prou. El poc públic que hi havia va respondre».
Quatre grups de la Coordinadora van tocar al Dia de la Música a Roses, on es van muntar vuit escenaris a l’aire lliure i van comptar amb «begudes, cadires, publicitat…», expliquen, tot i que van haver de patir les inclemències d’una petita temepsta de sorra. Per l’any que ve es preveu més intercanvi amb grups d’allà.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top