Arxiu

L’esforç col·lectiu del 62

Aquest any es compleixen 50 anys d’aquells dies tan tràgics a Sabadell i a molts municipis de la comarca. 50 anys d’aquelles riuades que els avis ens expliquen que van viure. Els pares en tenen un record confús, eren petits. Però a la gent gran encara se li posa la pell de gallina quan ens en parlen. Els qui no ho vam viure, de ben segur mai podrem saber la magnitud de la tragèdia.
Ara que fa 50 anys de la catàstrofe és un bon moment perquè tots aprenguem què van suposar la riuades per la nostra ciutat. Què va passar i com Sabadell se’n va sortir. La nostra ciutat es va bolcar en ajudar, en col·laborar… com sempre ha fet. Aquelles riuades van canviar la vida de milers de persones, però també van fer més fortes les ciutats que les van patir. Tot el que puguem aprendre de les diferents activitats que s’han organitzat per explicar aquell desastre ens farà més forts. I ara que les coses van mal dades, que vivim en un “desastre econòmic” estarà bé poder assimilar valors com el de la implicació, la col·laboració, el sacrifici i l’esforç personal i col·lectiu. Uns valors que, si ara els apliquéssim, ens ajudarien de ben segur a sortir d’aquest forat on és el nostre país.
Si fa 50 anys ens en vàrem sortir, ara també ho hem de fer. I treballant junts, com a ciutat forta que som, ho aconseguirem. I d’aquí a 50 anys, també ho podrem explicar.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top