Arxiu

Parlar a la babalà

Aquest és un país on sembla que les xifres es puguin fer anar amunt i avall a gust del consumidor. I això es nota principalment quan les citen alguns polítics per portar l’aigua al seu molí. Jo penso que hi hauria d’haver una mica més de respecte per les dades objectives, com ho són el números, i no parlar a la babalà.
I dic això recordant que, ja fa unes quantes setmanes, el senyor Rossinyol, portaveu de CiU a l’Ajuntament, va etzibar que el de Sabadell era l’ajuntament més endeutat de Catalunya. No sé de quina font deuria treure les dades, si és que les va treure d’alguna font, però resulta que ara m’ha arribat un e-mail amb el deute de cada un dels ajuntaments d’Espanya a finals del 2011 i del que va dir el portaveu de CiU, res de res. El deute de l’Ajuntament de Sabadell és de 117 milions d’euros que, repartits per habitants, toquem a 565; el de Terrasa és de 132 milions, i toquen a 619 per habitant; les xifres de Lleida són de 127 milions i 923 per habitant; les de Tarragona són 176 milions i 1.314 per habitant, etc, etc. Si algun lector d’aquesta carta vol saber-ne més pot anar, com he fet jo, a  “http://www.germes.com/cuentas-de-estado/espana/deuda-publica/189-deuda-de-cualquier-ayuntamiento.html”.
I, compte, amb tot això no vull dir que el deute de l’Ajuntament de Sabadell em sembli poca cosa, sinó que cal respectar el que diuen les xifres i no parlar a la babalà.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top