Arxiu

Nakany Kanté fitxa pel Diversons

Establerta a Sabadell, la cantant de Guinea Conakry Nakany Kanté s’està projectant aquí amb un grup de fusió africana d’arrel mandinga, i el públic sabadellenc ja ha pogut apreciar el seu talent en concerts al restaurant La Capella, al Parc de Can Gambús, o a L’Estruch en una festa african al costat d’Afro Songs Vibration.
Ara el grup ha entrat al circuit «Diversons-Música per a la integració» de l’Obra Social ‘La Caixa’ i amb ell arriba aquest divendres, 29 de juny, a l’Ateneu Municipal de Rubí.
Ho farà a la 1 de la matinada, després del grup Gumbo Jass Band, que començarà a les 23h amb l’estil de les «marching bands» que actuaven pels carrers de Nova Orleans.
A més de la veu solista guineana que dóna nom al grup, Nakany Kanté actuarà amb Drissa Diarra al balafon i ngoni, Mark Petersberger a la kora, Seydou Adama Traoré al djembé, Ansoumane Bangoura a la carbassa i Guillem Aguilar Nolis al baix elèctric.
Kanté prové de Siguiri, una petita població de la República de Guinea prop de la frontera amb Mali. Va créixer impregnant-se de la música de la seva cultura i dels diferents ritmes d’altres països que escoltava per la ràdio o en cassettes, però no va tenir l’ocasió d’estudiar pròpiament música.
Això no li va impedir d’aprendre a cantar i ballar de forma autodidacta. La trobada amb un percussionista sabadellenc que havia anat a Guinea a estudiar ritmes amb grans ‘griots’ explica que Nakany Kanté s’hagi acabat instal·lant aquí.
El seu projecte ses submergeix de ple en la tradició de la seva terra per presentar, en format acústic, la riquesa i la vitalitat d’una cultura ancestral que ha donat figures com el seu admirat Salif Keïta, Mory Kanté o Toumani Diabaté.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top