Arxiu

Casablanca Benedicta s’estrena avui al cicle «Elles» amb novetats

Alguns temes nous en francès i «altres sorpreses» són al·licients que es sumen avui al repàs que farà Casablanca Benedicta del seu repertori llatí i mediterrani, centrat en el seu segon àlbum, El café de María.
El grup sabadellenc que encapçala la cantant Antonia León compleix avui (22 h) el seu vell desig de tocar al cicle «Elles» de l’Alliance Française (Sant Joan, 35), dins el festival municipal d’estiu 30 Nits. «En teníem moltes ganes», confessava ahir León mentre anunciava que, a més del vals parisenc Sous le ciel de Paris –basat sobretot en la versió d’Yves Montand– s’havien preparat algunes novetats.
El grup, que l’any vinent celebrarà el seu 20 anys d’existència, recuperarà cançons en català del seu guitarrista, Joan Tassa (com La meva mar), o aquella fusió «a la nostra manera» d’Un pont de mar blava i L’Estaca, de Lluís Llach, en la qual fan participar molt el públic i ja van incloure al seu recital a la Plaça de Sant Roc, dins la Festa Major de Sabadell del 2010.
Estils variats
En la seva línia de donar una sonoritat pròpia a un cançoner que inclou fados, boleros, cúmbia, sirtaki o músiques jueves, àrabs i balcàniques, Casablanca ha anunciat que la seva selecció d’El café de María inclou la seva versió d’un bolero del cantautor sabadellenc Juan Cánovas, Cuando te vuelva a ver.
No hi faltaran, però, peces del primer àlbum, Casablanca Benedicta, amb el qual es van guanyar una colla de seguidors fidels a la ciutat.
No cal desvetllar tot el repertori que s’han preparat però segurament s’agrairà la seva original versió d’Un año de amor, que cantava Luz Casal a la banda sonora de Tacones lejanos, de Pedro Almodóvar. «Comença com un blues i acaba sent una bossa-rumba, però nosaltres la fem diferent», explica León.
A més de la cantant i el guitarrista (i vocalista) Joan Tassa, militen a  Casablanca Francesc Membrives a l’acordió, Enric López al baix i les veus i Raül Serrano a la percussió.
Flamenc i chansonettes
El cicle «Elles» de l’Alliance Française, que tècnicament va començar enguany amb Núria Rial, s’estrena en el 30 Nits amb Casablanca Benedicta. Continuarà els següents divendres amb el flamenc de la cantaora Carmen Doorá i les ‘chansonettes’ franceses del Duo Debaecker.
A més, els dilluns continuen les Nits Literàries. S’obriran el 2 de juliol amb L’univers d’un poeta o la distorsió d’un paisatge, una aproximació a l’obra del santpolenc Jordi Fabregas que interpreta l’actriu Elisenda Rué. Josep Maria de Sagarra i Bernard-Marie Koltès protagonitzaran les restants

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top