Arxiu

Àngels Gonyalons: «Fa molts anys em va atrapar la música brasilera»

La passió d’Àngels Gonyalons per la música del Brasil l’ha portat cantar amb el músic Toni Xuclà una selecció de cançons d’aquest país que defugen els tòpics i allò més conegut. «No fem bossa-nova ni la Garota de Ipanema», adverteix la popular actriu i cantant. Prefereix un clima «íntim» amb Lenine, Chico Buarque o Paulinho Moska. Avui ho presenten a l’Àgora (21.30h.), dins el 30 Nits.

La tercera proposta que presenta l’Espai Àgora de Sant Oleguer (Sol i Padrís,  93) al festival municipal 30 Nits mostra una faceta desconeguda d’Àngels Gonyalons, i que no representa un experiment puntual.
«Pretenem que sigui una cosa estable, que duri», deixava anar ahir en una entrevista telefònica. I és que Gonyalons diu que «fa molts anys que estic atrapada per la música brasilera» i que d’ella li agrada «la senzillesa, la naturalitat, els seus girs… Una  de les seves virtuts és que sembli fàcil tot i que estiguin fent coses molt difícils».
En català
A «Brasil.cat» ella i el guitarrista Toni Xuclà presenten un repertori, adaptat tot al català, on «no hi ha bossa nova ni la Garota de Ipanema», avisa, i si canta alguna samba (de Paulinho da Viola, per exemple) és una samba-canção tranquil·la, melangiosa, i no la samba festiva del sambòdrom.
Més en el terreny de la «cançó» que reivindica Chico Buarque, Gonyalons ha agafat des de melodies del segle passat fins a títols pop més actuals de Lenine, de qui interpreten per exemple A medida da paixão (La mesura de l’amor).
Tots les lletres han estat adaptades del portuguès al català per Ferran González i la pròpia Àngels Gonyalons. Altres són Dansa de soledat i Per contemplar les nenes (Para ver as meninas, que tan bé va versionar Marisa Monte, entre d’altres).
La cantant, que ja va fer  blues en català amb Monica Green fa uns anys, s’atreveix també amb el mestre Pixinguinha, Noël Rosa, Chico Cesar, Caetano Veloso, João Bosco o Adoniran Barbosa, compositor d’aquella memorable Iracema que als anys setanta cantava una joveneta Elis Regina als bars de São Paulo i ha immortalitzat la gran Alcione.
El duo musical Brasil.cat és «una mica com una reunió d’amics –apunta Gonyalons, que actualment viu a Menorca. – Molt brasiler i també mediterrani» n

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top