Arxiu

L’Embassa’t, música a la gespa sense empentes

Maria Coma

La gespa de la Bassa de Sant Oleguer i la comoditat de escoltar interessants grups de l’òrbita pop i rock sense empentes des de mitja tarda i fins la matinada, són els grans atractius de l’Embassa’t. Aquest Festival Independent del Vallès (FIV) –una picada d’ullet al FIB de Benicàssim– torna aquest dissabte, 7 de juliol, amb una quarta edició encapaçalada pel grup barceloní Mishima. Dins el festival municipal 30 Nits, enguany presenta també, a partir de les 18h. i per només 20 euros, unes 9 hores de concerts i DJs amb Maria Coma, el duo Pegasvs, els bascos We are Standard i altres bandes que potser no arrosseguen grans públics però val la pena descobrir.

Amb l’objectiu d’assolir el miler d’espectadors –ahir, coincidint amb una festa prèvia de DJs al Passeig, la venda d’entrades rondava els 800– l’Embassa’t arriba dissabte a la quarta edició a La Bassa de Sant Oleguer amb «el cartell del que estem més contents», afirma Julià Guerrero, un dels organitzadors del col·lectiu Sabadell Sona Jove.
Si l’any passat van donar el gran salt amb Manel, tot un encert que va acostar l’assistència als 2.000 espectadors, aquest any el reclam és el pop-rock reposat i personal de Mishima. I és que el festival va néixer amb una filosofia molt ‘indie’ i alternativa però ha vist que calia «obrir el ventall», en especial al pop català. Així que enguany també es sentirà Maria Coma amb el seu pop suau de veus i pianos del disc Magnòlia (2011).
És el seu nou treball després d’u_mä i el celebrat Linòleum (2009), que tenia perles com la radiada Gat, Cel salat o Sempre present i va tenir després la seva edició en directe (2010).
Però hi ha molta varietat a l’Embassa’t 2012. Els barcelonins Pegasvs, que han triomfat al Primavera Sound, porten la seva canya electrònica (inspirada en el krautrock dels 70) amb una posada en escena austera, ús de teclats analògics i un potent directe que els ha permès ser un fenomen arreu. Són Sergio Pérez i Luciana della Villa, aquesta amb vincles a Sabadell, on va tocar amb diferents trios.
De directes en saben molt, també, We are Standard, de Getxo, que porten dues bateries i «una espectacular posada en escena», destaca Julià Guerrero, situant-los amb el seu dance-rock entre els més efectius de l’indie espanyol. El seu últim disc és Great state i han passat pel FIB amb bona nota. N’hi ha que els agermana amb el brit-pop més animat, tirant cap a Primal Scream.
Descobriments
En el capítol de valors per descobrir hi ha els mallorquins Gran Amant, que obren el festival, Cut Your Hair i els bascos Thee Brandy Hips.
Amb El primer disc (Foehn Records, 2011), Gran Amant venen especialment de Palma amb un membre d’origen sabadellenc, Gerard Armengol, i un pop singular que té ingredients del folk, aires mediterranis i certa experimentació.
Amb la seva barreja de postpunk, dream-pop i el toc de pop-surfer que està ara de moda, Cut Your Hair representa la «gran aposta de futur» d’aquest Embassa’t. Ja a la matinada, Thee Brandy Hips, de Donosti, poden ser la sorpresa amb la seva joventut fresca i vital.
Les actuacions estaran intercalades per les habituals sessions de disc-jòqueis, que clourà, com és ja tradició, el sabadellenc DJ Maadraassoo (Marc Obiols). Els altres són Terror Marriage, Joan Elektrik, Kacktus, Capo i Hal900. Maadraassoo, que no s’ha perdut cap Embassa’t, té un estiu intens amb cites als festivals FIB, EPF, PalmFest i Arenal Sound, entre d’altres.
Espai per nens i nenes
Una novetat del festival és el «Petit Embassa’t». Donat que cada cop més papes i mames passen les primeres hores de l’Embassa’t, a plena llum del dia, amb els fills, s’ha habilitat un espai on aquests podran maquillar-se a l’estil d’estrelles del rock, pintar un mural col·lectiu o fotografiar-se en un decorat amb el cos de Lady Gaga, Kurt Cobain o Michael Jackson, entre altres jocs.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top